Ο 21χρονος Αλέξανδρος διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στην γνάθο και μέσα σε μια εβδομάδα συγκεντρώθηκε το ποσό των 49.000 ευρώ προκειμένου να αναχωρήσει για θεραπεία στη Γερμανία.
Μια «Πράξη Αγάπης» είναι αρκετή για να προσφέρει χαμόγελα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το άσχημο πρόσωπο της ζωής, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έναν εθελοντικό φιλανθρωπικό οργανισμό που αγωνίζεται καθημερινά γι’ αυτόν τον σκοπό.
Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο οργανισμός «Πράξη Αγάπης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, βοηθά άπορα και άρρωστα παιδιά, σε περισσότερες από 250 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμα και έπιπλα για παιδικά δωμάτια. Η οργάνωση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αλέξανδρο Μαυροειδή, έχει στην κατοχή της μια μεγάλη αποθήκη, όπου και συγκεντρώνονται όλα τα αγαθά πριν μοιραστούν στις οικογένειες που βρίσκονται στην «ομπρέλα» της.
Η ιστορία του Αλέξανδρου
Η οργάνωση με περισσότερους από 30 εθελοντές, βοηθά σε δεκάδες περιστατικά που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, είτε δημοσιεύοντας τες στα social media, είτε με την κάλυψη αναγκών ιδιωτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του 21χρονου Αλέξανδρου Εφραιμίδη, όπου μέσα σε μια εβδομάδα συλλέχθηκε το ποσό των 49.000€ το οποίο κρίνεται αρκετό ώστε να καλυφθούν όλα τα έξοδα μεταφοράς, θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έσσεν, διαμονής, διατροφής και υπηρεσιών μετάφρασης του ίδιου και της μητέρας του στη Γερμανία. Ο Αλέξανδρος τον Νοέμβριο του 2019 διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στην γνάθο. Ακολούθησε βιοψία, η οποία διέγνωσε Αδενοκυστικό Καρκίνωμα.
Ο νεαρός υποβλήθηκε στις απαραίτητες χημειοθεραπείες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες ιατρούς, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση στο σημείο που βρίσκεται το καρκίνωμα καθώς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του. Δεδομένης της μεταστατικής φύσης της νόσου, απαραίτητη κρίθηκε η συνέχιση των θεραπειών και συγκεκριμένα συστήθηκε να υποβληθεί σε ακτινοβολίες με φωτόνια.
Η οικογένεια του Αλέξανδρου, αναζητώντας τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης, προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα σχετικά με την συγκεκριμένη πάθηση. Η έρευνα αυτή οδήγησε σε μια εξειδικευμένη θεραπεία, αποκαλούμενη ως θεραπεία πρωτονίων, η οποία πραγματοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έσσεν, στη Γερμανία (University Medicine Essen, West German Proton Therapy).
Μεγάλο ρόλο στη συγκέντρωση του ποσού τόσο άμεσα, σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, Δέσποινα Καβύρη, έπαιξε η συμμετοχική συνεισφορά επωνύμων μέσω των social media, οι οποίοι δημιούργησαν πολλές αναρτήσεις και «βοήθησαν στο να συλλεχθεί πολύ γρήγορα το ποσό. Ήταν τρομερά συγκινητικό για τις μέρες που βιώνουμε σε πείσμα των καιρών ότι υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο».