Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Μπιλ Γκέιτς τα έχει προβλέψει όλα εκτός από το Τζόκερ. Τώρα φοβάται τις «θεωρίες συνωμοσίας» (vid)

Σε ομιλία του στο Tedx είχε καλέσει την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για το ξέσπασμα μιας πανδημίας.

«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκοτώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτό, είναι πολύ πιθανό να είναι, ένας μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος», είχε πει ο Γκέιτς χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «όχι βαλλιστικοί πύραυλοι, αλλά μικρόβια».

Πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Derek Muller, δημιουργό του Veritasium, ενός διάσημου καναλιού στο YouTube με επιστημονικό περιεχόμενο, ο Γκέιτς ανέφερε πως δεν αισθάνεται καθόλου καλά με την πρόβλεψή του.

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς, κλήθηκε να απαντήσει για τις επόμενες απειλές που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, χωρίς να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος αναφέρθηκε σε δύο απειλές:

Την κλιματική αλλαγή και τη βιοτρομοκρατία. «Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πανδημίας», ανέφερε ο Γκέιτς. Για τη δεύτερη απειλή ο κόσμος δεν θέλει να συζητάει είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς υποστήριξε πως πλέον ο άνθρωπος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες από το να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια τέτοια καταστροφή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει περισσότερους θανάτους από τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κρίσιμη ερώτηση είναι αν θα μπορέσουν οι άνθρωποι να σταματήσουν την επόμενη πανδημία; Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η απάντηση είναι όχι. «Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες», λέει ο επικεφαλής της Microsoft.

Ο Μπιλ Γκέιτς «ανησυχεί» για τις «θεωρίες συνωμοσίας»

Για τις «θεωρίες συνωμοσίας» που διαδίδονται για τον Covid-19 ανησυχεί ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

«Aνησυχώ για τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο και τη ζημιά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στη δημόσια υγεία. Σε κάποιο βαθμό, καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν», είπε, αναφέροντας την πανδημία ως αιτία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ζούμε αυτήν τη στιγμή μια άνευ προηγουμένου κρίση. Οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι και είναι δελεαστικό να αναζητήσουμε απλές εξηγήσεις». «Αλλά όταν εξαπλώνεται λανθασμένη ή παραπλανητική πληροφορία, μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους ανθρώπων. Όλοι πρέπει να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας και διάσωσης ζωών» υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς.