Κατηγορίες
Διάφορα

Προσεδαφίστηκε το Perseverance στον Άρη : Οι πρώτες εικόνες (vids)

H ιστορική προσεδάφιση του ρομποτικού ρόβερ «Perseverance», της αποστολής Mars 2020, της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στον Άρη, πραγματοποιήθηκε. Δείτε τις πρώτες εικόνες.

Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα για κάθοδο στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00 ώρα Ελλάδας, με σκοπό να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής και να μελετήσει γεωλογικά τον Άρη και η οποία στέφθηκε από επιτυχία.

Είναι η πρώτη φορά που είδαμε σε πραγματικό χρόνο ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο να προσεδαφίζεται στον «κόκκινο πλανήτη», με τη NASA να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μεταδίδοντας live όλη τη διαδικασία.

Προτού καταφέρει να προσεδαφιστεί, πέρασαν «επτά λεπτά τρόμου», όπως τα αποκάλεσε η NASA, εωσότου βεβαιώθηκε ότι το ρόβερ, το οποίο έκανε ένα επτάμηνο διαστημικό ταξίδι απόστασης 470 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, κατέβηκε σώο και αβλαβές στην επιφάνεια του πλανήτη, ενός προορισμού με κακή φήμη στη διαστημική ιστορία, καθώς ουκ ολίγες φορές -σχεδόν τις μισές- έχουν αποτύχει οι απόπειρες προσεδάφισης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected