Κατηγορίες
Basket

Στις προπονήσεις Α Εθνική Γυναικών και Α2 Ανδρών

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως για να γίνει επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στην Α2 Ανδρών, αλλά το restart θεωρείται δύσκολο…

Όπως αναφέρει το basketblog, το θέμα είναι όμως, πως το… restart θεωρείται δύσκολο, καθώς η ΕΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεστ Covid-19 και το τοπίο δείχνει θολό!

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έκανε επιτέλους θετική εισήγηση για να βγει το λουκέτο στην Α1 Γυναικών και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όποτε είναι εφικτό και να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες της Α2 Ανδρών, έτσι ώστε να γίνουν τα πρώτα βήματα για την επανεκκίνηση της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΓΓΑ είχαν ζητήσει εδώ και καιρό το ξεκλείδωμα σε πολλά από τα πρωταθλήματα. Έπεφταν όμως, πάνω στην Επιτροπή Λοιμωξολόγων που δεν έλεγε να ανάψει το πράσινο φως! Τελικά η Επιτροπή έκανε θετική εισήγηση σήμερα και έτσι η Α1 Γυναικών μπορεί να ξεκινήσει άμεσα (οι προπονήσεις στην πρώτη κατηγορία των Γυναικών έχουν επιτραπεί εδώ και καιρό) αν καλύπτονται βέβαια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και επίσης μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες της Α2 Ανδρών, ούτως ώστε να ξεκινήσει κάποια στιγμή και το πρωτάθλημα αυτό!

Το θέμα όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο! Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα η Πολιτεία και οι Λοιμωξιολόγοι θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση να γίνονται συνέχεια τεστ για τον Covid-19. H EOK δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το οικονομικό βάρος.

Μάλιστα η Ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει στην Πολιτεία, στο υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ ότι δεν έχει τα χρήματα να καλύψει τα τεστ αυτά. Η Πολιτεία από την άλλη έχει ξεκαθαρίσει ότι τα οικονομικά είναι περιορισμένα και δεν υπάρχει χώρος στον προϋπολογισμό για κάποιο κονδύλι που καλύψει τα τεστ.

Ο ΠΣΑΚ είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει 20.000 ευρώ από το ταμείο αλληλοβοηθείας του για να καλυφθούν τα πρώτα τεστ για την Α2. Μέχρι εκεί όμως. Τα επόμενα λεφτά που θα χρειαστούν για τεστ θα πρέπει να καλυφθούν είτε από την Πολιτεία (έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει λεφτά), είτε από την ΕΟΚ (έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει λεφτά), είτε από τις ομάδες.

Κάποιες ομάδες στην Α2, όπως π.χ. ο Ολυμπιακός είχαν πει ότι θέλουν να καλύψουν τα χρήματα αυτά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι όμως, τι γίνεται με τις άλλες ομάδες; Θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα;

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Α1 Γυναικών. Θα μπορέσουν οι ομάδες να σηκώσουν αυτό το οικονομικό φορτίο για να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών;

Η λέξη “χλωμό” μάλλον δείχνει να απαντάει στο ερώτημα για το αν οι ομάδες σε Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών μπορούν να επωμισθούν το βάρος για τα τεστ. Έτσι το τοπίο στο θέμα της επανεκκίνησης είναι θολό!

Η Πολιτεία, πάντως ανάβει το πράσινο φως για να αρχίσουν αγώνες ακόμα και από το επόμενο Σαββατοκύριακο (27-28/2) και μετά (αν καλύπτονται τα κριτήρια των υγειονομικών πρωτοκόλλων με πρώτο φυσικά το τεστ Covid-19) στην Α1 Γυναικών, αλλά και σε κατηγορίες άλλων αθλημάτων όπως: Α1 πόλο ανδρών, Α1 πόλο γυναικών Α1 χάντμπολ ανδρών, Α1 χάντμπολ γυναικών.

Επίσης προπονήσεις μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα στην Α2 μπάσκετ ανδρών, αλλά και σε Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου, Ποδόσφαιρο Σάλας, Α’ Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου
Παράλληλα θα ανοίξουν και τα κλειστά κολυμβητήρια, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected