Κατηγορίες
Αθλήματα

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Εθνική Πόλο!

Η Ελλάδα με μια απίστευτη εμφάνιση σε ολόκληρο το ματς, αλλά κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο, επικράτησε με σκορ 13-10 της Ρωσίας και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου «έπνιξαν» του αντιπάλους τους και στα τέσσερα οκτάλεπτα παίρνοντας το χρυσό εισιτήριο και αύριο θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο για την πρώτη θέση του τουρνουά. Χωρίς άγχος φυσικά αφού και οι δύο έχουν προκριθεί.

Κορυφαίος για την γαλανόλευκη ήταν ο Βλαχόπουλος ο οποίος σημείωσε πέντε τέρματα και έδωσε τεράστιες βοήθειες επιθετικά, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να έχει και ο Ζερβεδάς. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κατέβασε… ρολά όταν χρειάστηκε και αποδείχθηκε κομβικός σε όλη την αναμέτρηση.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, με δυνατές άμυνες και τον Ζερδεβά να κάνει τρομερή εμφάνιση στο τέρμα κατεβάζοντας… ρολά. Έτσι οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν με σκορ 4-1. Ωστόσο οι Ρώσοι βρήκαν τις λύσεις και κατάφεραν να μειώσουν σε 4-3.

Η δεύτερη περίοδος παρέμεινε ντέρμπι, με την Εθνική να ξεκινά καλύτερα και πάλι, αλλά τους Ρώσους να ισοφαρίζουν σε 5-5. Οι Έλληνες όμως με πρωταγωνιστή τον Ζερδεβά κάτω από την εστία, βρέθηκαν μπροστά στο ημίχρονο 6-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν εντυπωσιακό με τα γκολ να μπαίνουν… βροχή και την Ελλάδα να διατηρεί το προβάδισμα, καταφέρνοντας να κλείσει μπροστά στο σκορ 11-9.

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικά όλα τα… λεφτά αφού οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έβγαλαν τεράστιες άμυνες και βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν όταν χρειάστηκε, εξασφαλίζοντας τη νίκη, αλλά και την μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1. Σύνολο: 13-10.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected