Κατηγορίες
Διάφορα

Κυβερνητική εκπρόσωπος : “Η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός και τη στηρίζουμε”

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και οι δηλώσεις της κ. Μενδώνη για τον πρόσωπό του φάνηκε να έχoυν δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πάντως ότι ήταν «ατυχής» η έκφραση της Υπουργού και ότι πρόκειται για μια καλή υπουργό δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της.

«Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων».

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η ελληνική κοινωνία, είναι κοινωνία αρχών και αξιών, που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το Κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων, αντί της σιωπής και της συγκάλυψης», είπε.

«Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους.

Η Κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός», συνέχισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

«Ένας άτυχης χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής της υπουργού»

«Ήταν ατυχής έκφραση, σχολίασε επίσης η κα Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση της υπ. Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. «Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Τόνισε ωστόσο, κατ’ επανάληψη, ότι η υπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. «Ένας άτυχης χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

*dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected