Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΕ Μυκόνου για τη Γ Εθνική : «Επτά ερωτήματα γεννώνται με την ανακοίνωση για την έναρξη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕ Μυκόνου, με την οποία αναφέρει μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν και που κατά την άποψη της θα πρέπει να απαντηθούν εφόσον έχει εξαγγελθεί η επανέναρξη της Γ Εθνικής.

Αναλυτικά η επιστολή προς την ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη :

«Μια ακόμη ημέρα μας βρίσκει μετέωρους ως προς την έκβαση των γεγονότων και συνθηκών που αφορούν το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών !

Συνοψίζοντας σκέψεις , συζητήσεις και απόψεις παραγόντων , αθλητών προπονητών κλπ καταλήγουμε στα παρακάτω ως προς τα θέματα μου μας αναλογούν !

Η επιστολή αυτή μετατρέπεται σε ένα ανοικτό ερώτημα-κάλεσμα προς τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη αλλά και προς τους αρμόδιους φορείς με κορωνίδα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.).

Ρητά δηλώνουμε ότι ως αθλητικοί οργανισμοί με ιστορία και σεβασμό στους αθλητές, προπονητές ,φιλάθλους και σε όσους μας συνδράμουν καθημερινά , οφείλουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να δίνουμε το παρόν εντός των αγωνιστικών χώρων !

Δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να μπούμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το αθλητικό μας καθήκον με τις συνθήκες και τα δεδομένα που πρέπει, οποία στιγμή και αν μας ζητηθεί !

Πλέον η συζήτηση ξεπερνάει τα όρια των 4 γραμμών και η μπάλα έχει γίνει καυτή «πατάτα».

Καλούμε λοιπόν , τον αξιότιμο Υφυπουργό μας και την Ομοσπονδία , να μας ακούσουν και να μας απαντήσουν στις ερωτήσεις-προτάσεις μας ή καλύτερα να μας θέσουν τις βάσεις και τις συνθήκες που θα συνεχιστεί το πρωτάθλημά μας.

Τα προβλήματα που χρίζουν απάντησης είναι συγκεκριμένα :

1. Έναρξη του πρωταθλήματος (όχι προπονήσεων )
2. Τρόπος διεξαγωγής του
3. Πιθανή λήξη του
4. Επιδότηση ή προμήθεια από δημόσια ή δημοτική αρχή για test covid
5. Ανάληψη ευθύνης ανά σωματείο για την τήρηση των πρωτοκόλλων
6. * Επιδότηση των εξόδων διαιτησίας ή μείωση αυτών
7. * Επιδότηση των εξόδων ταξιδιών των αποστολών εκτός του ίδιου νομού ή νήσου .

*Οι δύο τελευταίοι προβληματισμοί έχουν να κάνουν με την μειωμένη έως και μηδενική εισροή εσόδων των ομάδων από εισιτήρια ή αδυναμία των χορηγών.

Δυστυχώς ο χρόνος πλέον είναι εχθρός και πρέπει οι απαντήσεις να είναι άμεσες με λύσεις προς το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού !

Τονίζουμε ξανά ότι είμαστε κοντά σας εφόσον χρειαστείτε την βοήθεια ή την σκέψη μας , και περιμένουμε το πρώτο σφύριγμα για να μπούμε ξανά στο γήπεδο .

Τέλος θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή και σε ένα άλλο σοβαρό θέμα.

Ο πνεύμονας του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου είναι η ακαδημίες , τα μικρά παιδιά που διψούν για άθληση και υγεία . Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να επιστρέψουν τουλάχιστον στις προπονήσεις τους καθώς σε τέτοιες ηλικίες η μπάλα είναι παιχνίδι ….και τα παιδιά χρειάζονται το παιχνίδι για να είναι καλά .

Αναμένουμε με αγωνία την απάντησή σας ή τις άμεσες πράξεις σας !»