Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Βρέθηκε “λαβράκι” που σπάει όλα τα ρεκόρ : Ένας 75χρονος αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Αιγύπτου!

Το ποδόσφαιρο χρόνια δεν κοιτά. Είτε είσαι 18, είτε… 75, το θέμα είναι η θέληση, η αποφασιστικότητα και το κουράγιο. Και από αυτά διαθέτει μπόλικα ο Εζελντίν Μπαχαντέρ, ο οποίος καμαρώνει για το επίτευγμα του. Ποιο είναι αυτό;

Ο Αιγύπτιος ηλικιωμένος (μόνο στην ταυτότητα απ’ ότι αποδείχθηκε) είναι ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχει πραγματικά… σαρώσει όλα τα ρεκόρ.

Σε ηλικία 74 χρόνων και 125 ημερών ο αειθαλής Μπαχαντέρ αγωνίστηκε με τα χρώματα της 6ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη διάρκεια των αγώνων της τρίτης κατηγορίας της Αιγύπτου απέναντι στην Χενιούς και την Ελ Αγιάτ, ενώ στο ντεμπούτο του σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι!

Το ματς που έμεινε στην ιστορία διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Καΐρου στις 17 Οκτωβρίου 2020 με τα τέσσερα παιδιά και τα έξι εγγόνια του στις εξέδρες.

grand

“Πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο σύλλογο, όμως ήταν κάτι που είχε μείνει απλά ένα όνειρο. Τότε ήταν που άρχισα να κυνηγώ έναν διαφορετικό στόχο, ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι ο 53χρονος Καζουγόσι Μιούρα από την Ιαπωνία είναι ακόμα ενεργός. Βλέποντας την τεράστια ηλικιακή μας απόσταση, αποφάσισα να δοκιμάσω. Στην αρχή δεν είπα σε κανέναν για το στόχο μου και προσπαθούσα να δώσω κίνητρο στον εαυτό μου, ωστόσο όταν η οικογένεια μου τελικά το έμαθε, με ενθάρρυνε για να το πετύχω”, είχε δηλώσει ο Μπαχαντέρ για το επίτευγμα του.

Μάλιστα ο Αιγύπτιος ρέκορντμαν είχε αποκαλύψει ότι στο πρώτο του παιχνίδι αγωνίστηκε με ζαλάδες εξαιτίας ενός προβλήματος στο αυτί, ενώ ευχαρίστησε τόσο τους συμπαίκτες, όσο και τους αντίπαλους του για τη βοήθεια και τη στήριξη τους! Ποτέ δεν είναι αργά λοιπόν…

*novasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected