Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Οι ομάδες του 9ου ομίλου στη Γ Εθνική αποφάσισαν : “Δεν θα πληρώσουμε εμείς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την πανδημία και την λαίλαπα της εποχής.”

Ανακοίνωση εξέδωσαν από κοινού οι ομάδες του 9ου ομίλου, οι οποίες αντιδρούν στην ανακοίνωση της ΕΠΟ που ενημερώνει τους συλλόγους πως το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής θα διεξαχθεί σε έναν γύρο, με ημερομηνία έναρξης στις 28/3.

Αναλυτικά :

“Από την περασμένη εβδομάδα ακούμε για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής και ακόμη βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Στην αφετηρία. Πολλοί νομοί είναι ακόμα στο κόκκινο.

Τα κρούσματα αντί να χαμηλώνουν, μεγαλώνουν.

Το πρωτάθλημα σταμάτησε τον Οκτώβριο με 600 κρούσματα και τώρα με 2.100 θέλουμε να αρχίσει. Ακόμα περιμένουμε την απάντηση για τα τεστ αντιγόνου (Μοριακά) το ποιος θα αναλάβει το κόστος.

Για να μην ξεχνιόμαστε, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το καθολικό λοκντάουν παγκοσμίως.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ομάδων μας, είναι ζήτημα να έχουν ασχοληθεί έστω 2.5 μήνες με το ποδόσφαιρο συνολικά.

Θέλουμε όμως από την άλλη, να είναι έτοιμοι στις 28 Μαρτίου και να παίξουν 14 αγώνες μέχρι τον Ιούλιο. Οι προπονητές και οι γυμναστές είναι κατηγορηματικοί. Θέλουν 6 βδομάδες προετοιμασία.

Το ρόστερ μιας ομάδας πρέπει να είναι μίνιμουμ 25 παίκτες για να καλύψουν 5 απουσίες λόγω covid και πιθανούς τραυματισμούς. Μπορεί με αυτές τις συνθήκες να υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές ή το ποδόσφαιρο είναι ένα κουμπί που το πατάς για να αρχίσει και να τελειώσει;;;;;

Τα μαγαζιά είναι κλειστά. Οι νομοί Αχαϊας, Ηλείας και Κεφαλληνίας είναι στο κόκκινο. Στους νομούς Μεσσηνίας και Αιτωλοακαρνανίας τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν. Οι μετακινήσεις απαγορεύονται. Με τι κωδικό οι αθλητές θα μετακινούνται; Η κοινωνία αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο. Η οικονομία είναι στο πλην για ΟΛΟΥΣ.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και φυσικά ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα. Επειδή υπάρχει λοιπόν η σκέψη για δημιουργία καινούργιων ομίλων, προτείνουμε το εξής:

Όσες ομάδες επιθυμούν να παίξουν, ας δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα ανόδου με 1,2 ή 3 ομίλους στην παραπάνω κατηγορία και ας παίξουν μέχρι τον Ιούλιο. Οι υπόλοιπες όμως, να μην υποβιβαστούν στο τοπικό πρωτάθλημα διότι πολύ απλά , δεν είναι δική τους ευθύνη τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοΐό στην χώρα.

Δεν τον έφεραν αυτές στη χώρα μας.

Η αναδιάρθρωση του κ. Αυγενάκη ας πάει ένα χρόνο πίσω.

Αυτοί που θέλουν να πάνε για άνοδο, ας κατέβουν να παίξουν για να μη χάσουν την ευκαιρία.

Κρατάμε τις ομάδες μας, που αντιπροσωπεύουν τον τόπο μας και τον λαό μας με αγώνες και θυσίες. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ την πανδημία και την λαίλαπα της εποχής.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected