Κατηγορίες
Διάφορα

Οι διαρρήκτες “σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο από το Τελωνείο Βέροιας αλλά…τσάμπα ο κόπος!

Διάρρηξη σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Τελωνείο Βέροιας.

Όπως αναφέρει το Verianet, οι δράστες παραβίασαν την εξώπορτα, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο από όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί. Στη συνέχεια το έριξαν στα σκαλοπάτια και αφού το έσυραν έξω, το φόρτωσαν σε ανοιχτό φορτηγάκι και έφυγαν.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν διάφορες «φάσεις» της διάρρηξης και το βίντεο εξετάζεται από την αστυνομία.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, χωρίς να αποκλείεται να υπήρχαν και άλλοι που δεν καταγράφηκαν από τις κάμερες.

Πάντως η λεία των δραστών είναι μικρή, καθώς στο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό που υπήρχε ήταν λιγότερο από 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, το Τελωνείο καταθέτει καθημερινά τις εισπράξεις της ημέρας στην τράπεζα και το ποσό που φυλάσσεται στο χρηματοκιβώτιο είναι για την ταμειακή εξυπηρέτηση.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «η ζημιά που έκαναν ήταν μεγαλύτερη», καθώς κατά την διάρρηξη και τη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου προκάλεσαν διάφορες φθορές και ζημίες.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε υπηρεσιακός οπλισμός, ο οποίος φυλάσσεται εκεί.

Οι υπάλληλοι των Τελωνείων φέρουν υπηρεσιακό, ατομικό οπλισμό, χωρίς πάντως να οπλοφορούν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, αλλά παρέχεται για περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected