Κατηγορίες
Διάφορα

Κουφοντίνας στην αναισθησιολόγο : “Δεν θέλω να πεθάνω αλλά δε μου αφήνουν άλλη επιλογή”

Η αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη, γιατρός της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισκέφτηκε σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι φανερά απισχνασμένος και καταβεβλημένος, όμως έχει πλήρη διαύγεια και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δε θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή» ήταν τα λόγια του.

Σε επισήμανση της γιατρού ότι η διακοπή της αντιβίωσης εγκυμονεί επάνοδο της λοίμωξης, απάντησε ότι αυτή είναι δική του απόφαση και εμμένει σ’ αυτήν.

Η γιατρός του εξήγησε τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η απεργία δίψας. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, οι βλάβες στον εγκέφαλο και την καρδιά προκύπτουν πιο γρήγορα και είναι πιο σοβαρές. Μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες ή και θάνατος.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας της δήλωσε ότι δε θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, κουβαλώντας μόνιμες βλάβες που θα επέλθουν μετά από μια ανάνηψη.

Γι’ αυτό και δήλωσε στους γιατρούς της ΜΕΘ –όπως και στην οικογένειά του- ότι, αν χάσει την επαφή του με το περιβάλλον, δε θέλει να του κάνουν ανάνηψη. Αυτό που τον απασχολεί είναι να εξασφαλίσει ότι η θέλησή του θα γίνει σεβαστή από τους γιατρούς.

Η Κατερίνα Ντουζέπη επιβεβαιώνει ότι οι γιατροί της ΜΕΘ δεν έχουν κάνει καμιά ιατρική πράξη χωρίς τη βούληση του απεργού πείνας και δίψας (θυμίζουμε ότι αυτό την είχαν διαβεβαιώσει και χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία).

Τέλος, η γιατρός μάς δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτη την παρουσία ένστολων αστυνομικών στον προθάλαμο της ΜΕΘ, εντός της Μονάδας.

Οι συνάδελφοί της της είπαν ότι αυτό γίνεται κάθε φορά που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κρατούμενος, όμως το γεγονός δεν παύει να είναι απαράδεκτο, όχι μόνο για λόγους ηθικής (στη ΜΕΘ δεν νοσηλεύονται μόνο κρατούμενοι, αλλά και άλλοι ασθενείς), αλλά και για ιατρικούς λόγους.

*με στοιχεία από το dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected