Κατηγορίες
Basket

Μπρέι και Παναθηναϊκός έγραψαν ιστορία με τρίποντα

Βραδιά ρεκόρ με τρίποντα ήταν η αποψινή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Άρη παίρνοντας 60 πόντους από την περίμετρο και γράφοντας ιστορία με τις επιδόσεις του πίσω από τα 6,75.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Τι Τζέι Μπρέι που από το ντεμπούτο του κιόλας με τα πράσινα, φρόντισε να βάλει το όνομα του στα βιβλία της στατιστικής και βοηθώντας την ομάδα του να κάνει κάτι ανάλογο.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Μπρέι δεν σημείωσε απλά τις κορυφαίες επιδόσεις τριπόντων της σεζόν έχοντας 8/14 -οι προηγούμενες ήταν εκείνες των έξι εύστοχων που σημειώθηκε οχτώ φορές και των 13 προσπαθειών που είχε ο Τόντριγκ Γκότσερ στο ματς του Μεσολογγίου με τον Ιωνικό- αλλά και την κορυφαία στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Πριν την αποψινή «βροχή» τριπόντων του Μπρέι, το ιστορικό ρεκόρ των «πράσινων» μοιράζονταν τέσσερις παίκτες με επίδοση επτά τριπόντων…

Με τα οχτώ τρίποντα του Αμερικανού, ο Παναθηναϊκός μέτρησε συνολικά 20 εύστοχα σουτ από την περίμετρο που όχι μόνο είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League -18 είχε η Λάρισα στο ματς με το Μεσολόγγι για την 9η αγωνιστική- αλλά ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, «γράφοντας» παράλληλα μόλις την τέταρτη επίδοση 20+ τριπόντων!

Οι «πράσινοι» είχαν δύο φορές στην περσινή σεζόν από 21 τρίποντα -εντός έδρας με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ- ενώ 20 είχε ο Ηλυσιακός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισα, της περιόδου 2009-10.

Για να βρουν τον στόχο 20 φορές, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 43 προσπάθειες με τις οποίες ισοφάρισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της Basket League. Ένα περισσότερο είχε η Δάφνη στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη της σεζόν 2000-01 και 43 επίσης σουτ πίσω από τη γραμμή είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό της σεζόν 2016-17.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με αρνητικό ρεκόρ περιόδου στις βολές. Εκτέλεσε με 40% (6/15) επίδοση που είναι η χαμηλότερη της φετινής Basket League αφού η προηγούμενη ήταν το 44,44% (8/18) που είχε το Μεσολόγγι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected