Κύπελλο Ελλάδος

Η τρίτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Κυπέλλου (vids)

Μία μεγάλη πρόκριση πήρε απόψε (3/3) ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, καθώς το 2-1 που κέρδισε τον Παναθηναϊκό τον έστειλε για 3η φορά στην ιστορία του σε ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου πλέον μένει να φανεί αν θα είναι και… φαρμακερή.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η πρώτη ήταν την αγωνιστική περίοδο 2006/07, όταν και αντιμετώπισε στους «4» την ΑΕΛ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιζε τότε στη Β΄ Εθνική και στους «8» είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τον Ολυμπιακό, με νίκη 2-0 στους «Ζωσιμάδες» και ήττα 2-1 στο Φάληρο, όπου πέρασε χάρις στο ιστορικό γκολ του Κοντογουλίδη (φωτ) στην παράταση. Στους «16» είχε αφήσει εκτός νυμφώνος τον Ηρακλή (1-1 στη Θεσσαλονίκη, 2-0 στα Γιάννινα), στους «32» κέρδισε τότε το Αιγάλεω με 2-0 και ένα γύρο πριν τον Βύζα Μεγάρων με 1-0. Στα ημιτελικά «λύγισε» απέναντι στους «βυσσινί» όπου γνώρισε δύο ήττες, αμφότερες με σκορ 2-0.

Η δεύτερη και πιο πρόσφατη ήταν τη σεζόν 2009/10, όταν με προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο έμεινε εκτός τελικού από το «τριφύλλι», όταν και έχασε 3-1 στο ΟΑΚΑ και στη ρεβάνς έμεινε στο 0-0. Στους «8» η ομάδα είχε κάνει το «μπαμ» όταν και επικράτησε 4-0 του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» (τότε τα προημιτελικά ήταν μονά), στους «16» είχε «αλώσει» το Περιστέρι (1-0 τον Ατρόμητο στην παράταση), ενώ στους «32» είχε περάσει… αέρα από την Καλαμάτα (3-0).

Για την ιστορία η ομάδα που τον άφησε εκτός τελικού πήρε και την κούπα (η ΑΕΛ το 2007 και ο Παναθηναϊκός το 2010).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected