Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Δημήτρης Τσιάμης προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν στο Τοσούν

Ο Δημήτρης Τσιάμης στην τρίτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να πετύχει ότι δεν είχε καταφέρει στις δύο προηγούμενες.

Ο πρωταθλητής μας με άλμα στα 16,38 μ. εξασφάλισε θέση στον τελικό του τριπλούν (Κυριακή 7/3), εκεί όπου δείχνει σε θέση να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη στον τελικό θα κάνει τον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν κι αν καταφέρει να βρει σωστό πάτημα στην βαλβίδα θα μπορέσει να προσεγγίσει επιδόσεις πάνω από τα 16,60 μ., που θα του δώσουν την ευκαιρία της διάκρισης, σε έναν τελικό με τη συμμετοχή οχτώ αθλητών, κάτι που σημαίνει πως όλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν έξι άλματα. Ο Τσιάμης μπορεί να διανύει το 39 έτος της ηλικίας του, ωστόσο παραμένει σε αγωνιστική φόρμα που του επιτρέπει να διεκδικεί συμμετοχή και μια καλή παρουσία σε ένα μεγάλο γεγονός.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν μπόρεσε σήμερα να κάνει το άλμα που θα ήθελε, ωστόσο αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες από τη συνέχεια του στη διοργάνωση. Ο νεαρός άλτης πέτυχε 15,61 μ., ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 15,24 μ. και κατέλαβε την 10η θέση στον προκριματικό. Η οχτάδα του τελικού έκλεισε στα 16,28 μ., ενώ την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Πέδρο Ριχάρδο (Πορτογαλία) με 17,03 μ., εν΄β δύο ακόμη άλτες ο Χες (Γερμανία) και ο Κοπέλιο (Αζερμπαιτζάν) σημείωσε 16,86 μ. και 16,84 μ., αντίστοιχα. Ο Γερμανός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του βάθρου των νικητών, της προηγούμενης διοργάνωσης, εκεί όπου ήταν τρίτος.

«Σε όλα τα άλματα πάτησα πίσω. Σε ένα από αυτά ήμουν περίπου 45 εκ. πίσω. Στον τελικό θα είμαι πιο έτοιμος, αν είμαι σωστός στο πάτημα θα μπορώ να κάνω πολύ πάνω από 16,60 μέτρα. Η πίστα είναι πολύ καλή και πιστεύω θα είμαι έτοιμος για μια καλή παρουσία», είπε με το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Τσιάμης, από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, δήλωσε: «Πρώτη συμμετοχή κατηγορία Ανδρών, σίγουρα ήταν μια καλή εμπειρία. Ήμουν έτοιμος να κάνω παραπάνω, είχα ένα μικρό θεματάκι στη διάρκεια του αγώνα, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία.. Σημαντική εμπειρία, που θα είναι χρήσιμη για τη συνέχεια».

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

*φωτ. neaselida.gr

error: Protected