Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην Αθήνα για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ οι Καραϊωσήφ και Μαύρης

Στην Αθήνα βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες ο πατρινός αθλητής του «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας, Λευτέρης Μαύρης και ο προπονητής του σωματείου Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, προκειμένου να συμμετέχουν στις προπονήσεις του camp προετοιμασίας της Ομάδας Εθνικού Σχεδιασμού της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης των ΑμεΑ.

Οι προπονήσεις διεξάγονται στην αίθουσα του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) στο Ίλιον της Αττικής. Επτά από τους επίλεκτους αθλητές, που προπονούνται κατ’ εξαίρεση στην περίοδο των περιοριστικών μέτρων, θα δουλέψουν μαζί έως τις 11 Μαρτίου υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Πολυχρόνη Πολίτση, ο οποίος θα έχει βοηθούς την κ. Ελευθερία Νταουντάκη, προπονήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. και τον Αλέξανδρο Καραϊωσήφ, προπονητή του «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας. Όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν στα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης Covid-19 και τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το camp προετοιμασίας σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής ευθείας πριν τις πρώτες προγραμματισμένες υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, στο διεθνές τουρνουά στο Tri Lilije Sports Hall, στο Λάσκο της Σλοβενίας, όπου θα διοργανωθεί για 16η χρονιά το καθιερωμένο Slovenia Para Open και ακολούθως στην ίδια εγκατάσταση θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο προ-Παραολυμπιακό για να δοθούν τα τελευταία «εισιτήρια» για το Τόκυο.

Στο Παγκόσμιο προ-Παραολυμπιακό Τουρνουά η κάθε χώρα μπορεί να έχει μόνο έναν εκπρόσωπο ανά κλάση και μία αντίστοιχα θα είναι η πρόκριση, έτσι το έργο του Μάριου Χατζηκυριάκου, εκπρόσωπου της Ελλάδας (κλάση 6), θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Από κει και πέρα, για όλες τις κλάσεις θα δοθούν και κάρτες ελευθέρας από τη διμερή επιτροπή προσκλήσεων της ITTF. Έχουν προηγηθεί τέτοιες αιτήσεις από διάφορες χώρες και μέσω της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες έχει προτείνει και τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Γιώργο Μουχθή, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στην κλάση 6 και είναι ψηλά στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

Το να επιλεγούν με αυτόν τον τρόπο δύο αθλητές από την ίδια χώρα είναι απίθανο κι αν δοθεί στην Ελλάδα μία wild card το προβάδισμα το έχει ο Χατζηκυριάκος λόγω καλύτερης θέσης στον πίνακα αξιολόγησης. Το συγκεκριμένο αίτημα όμως, έχει το σκεπτικό ότι αν ο Χατζηκυριάκος προκριθεί από το Προπαραολυμπιακό θα δημιουργηθεί η πιθανότητα ν’ ακολουθήσει με wildcard ο Μουχθής και να έχει η Ελλάδα εκπροσώπηση στο Τόκιο και στο ομαδικό με τους δυο αθλητές.

error: Protected