Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον τελικό του τριπλούν η Παπαχρήστου, φετινό ρεκόρ για την Πεσιρίδου

Η Βούλα Παπαχρήστου ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία της στον προκριματικό του τριπλούν επιβεβαιώνοντάς την άριστη αγωνιστική της κατάσταση και την ετοιμότητα της ενόψει του αυριανού τελικού.

Η “ασημένια” πριν δύο χρόνια στην διοργάνωση της Γλασκόβης έκανε ένα άλμα στα 14,39 μ. και προκρίθηκε απευθείας στον αυριανό τελικό, εκεί όπου αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες. Άλλωστε η Παπαχρήστου είναι η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με άλμα στα 14,60 μ. κι εκείνη, που εκπέμπει την μεγαλύτερη σιγουριά. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει ήδη δύο μετάλλια στην κατοχή της στη διοργάνωση και αν καταφέρει αύριο να να κάνει τρία, τότε θα γίνει η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας, που έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία της διοργάνωσης. Παράλληλα, η έμπειρη αθλήτρια έφτασε στις πέντε συμμετοχές στην διοργάνωση.

“Ο προκριματικός είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνουμε, ένας αγώνας, που δεν πρέπει να υποτιμάμε, γιατί στο παρελθόν έχουμε δει μεγάλα ονόματα να αποτυγχάνουν σε αυτόν. Εγώ επέλεξα να κάνω ένα ήρεμο και σίγουρο άλμα, που θα μου εξασφάλιζε θέση στον τελικό”, είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: “Αύριο είναι ένας άλλος αγώνας, πάμε δυνατά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ότι έχω την κορυφαία επίδοση μου δίνει σιγουριά και με ηρεμεί. Ωστόσο σε μια μεγάλη διοργάνωση δε θεωρώ πως υπάρχουν φαβορί καθώς όλα είναι ανοιχτά. Θέλω να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα και τη δουλειά που έχω κάνει το προηγούμενο διάστημα και σίγουρα θέλω να το απολαύσω”.

Στον προκριματικό του τριπλούν συμμετείχε και η Σπυριδούλα Καρύδη, το νεαρότερο μέλος της αποστολής μας, που στα 20 της χρόνια είχε τη ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα μόνο έγκυρο άλμα, το πρώτο, το οποίο μετρήθηκε στα 13,69 μ. , επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό (13,72 μ.).

Το όριο των 14,10 μ. πέτυχαν πέντε αθλήτριες, με την Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) να είναι εκείνη με την κορυφαία επίδοση, που σημείωσε 14,43 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η Παπαχρήστου με το 14,39 μ., προκρίθηκε με την δεύτερη επίδοση, ενώ η οχτάδα του τελικού έκλεισε στα 13,99 μέτρα. Στον τελικό προκρίθηκε και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, Άνα Πελετέιρο (Ισπανία).

Η οκτάδα του αυριανού τελικού (18.20)

Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,43 μ.
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,39 μ.
Σάλμινεν (Φινλανδία) 14,22 μ.
Έκχαρντ (Γερμανία) 14,12 μ.
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,10 μ.
Φιλίπιτς (Σλοβενία) 14,09 μ.
Μάκελα (Φινλανδία) 14,09 μ.
Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) 13,99 μ.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Φετινό ρεκόρ για την Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ολοκλήρωσε σήμερα μια περίεργη σεζόν στη διάρκεια της οποίας δεν κατάφερε να πετύχει τις επιδόσεις που θα ήθελε, ωστόσο αποτέλεσε για εκείνη την επιστροφή στη δράση μετά τα προβλήματα της περσινής σεζόν.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8,31 και κατέλαβε την έβδομη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ.

“Μετά την άκυρη εκκίνηση φοβήθηκα και κρατήθηκα πίσω στον βατήρα. Γενικά η κούρσα πήγε λίγο άρρυθμα, παρόλα αυτά ήρθε ένα φετινό ρεκόρ. Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, είναι κάποια τεχνικά λάθη, που δεν αφήνουν την επίδοση να έρθει. Ωστόσο δεν με ανησυχεί ο κακός χρόνος, γιατί ξέρω πως στον ανοιχτό που μου ταιριάζει περισσότερο θα τρέξω στις επιδόσεις που μπορώ. Είμαι χαρούμενη που είμαι σε αυτή διοργάνωση, με όλα όσα ζούμε τον τελευταίο χρόνια καταφέραμε να κάνουμε ευρωπαϊκό. Νομίζω από εδώ και πέρα, θα χαιρόμαστε κάθε διοργάνωση, ακόμη και το Πανελλήνιο και το διασυλλογικό”, είπε η Πεσιρίδου με το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected