Κατηγορίες
Διάφορα

Ξεπέρασαν τα 1.300 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στη Θεσσαλία!

Ο σεισμός που χτύπησε την Ελασσόνα έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη πόλη, καθώς πολλά κτίρια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, ενώ πολλά έχουν καταρρεύσει.

Η Ελασσόνα προσπαθεί να συνέλθει από το πέρασμα του καταστροφικού σεισμού, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και καταστροφές.

Καταρχάς, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Επιπλέον, ενισχύθηκε το δυναμικό και ο αριθμός των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς ανήλθε σε 130. Οι μηχανικοί κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

Έως το τέλος της Δευτέρα 8 Μαρτίου έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτήρια.

Από αυτές 2730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 84 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 35.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

δείτε φωτογραφίες στο ieidisis.gr