Κατηγορίες
Διάφορα

Μητέρα τεσσάρων παιδιών απολύθηκε επειδή δεν έκανε το εμβόλιο

Μητέρα με 4 παιδιά, μονογονεϊκή οικογένεια, απολύθηκε από την εργασία της γιατί φοβήθηκε να κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19. «Φοβήθηκα να το κάνω δεν είμαι αρνήτρια» δήλωσε στο DNews και μας εξήγησε ότι απλώς ζήτησε λίγο χρόνο γιατί φοβήθηκε να το κάνει.

Πρόκειται για μία μητέρα, νοσηλεύτρια – φροντίστρια σε Ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων που μεγαλώνει μόνη της 4 παιδιά και από τις 28 Φεβρουαρίου που απολύθηκε, δεν έχει εργασία και εισόδημα.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο όπου κατέφθασε στο Ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας η εγκύκλιος για τον εμβολιασμό των εργαζομένων. Σε αυτή τη φάση αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο, όμως από τότε η Διοίκηση του Ιδιωτικού Κέντρου ξεκίνησε να γίνεται ιδιαίτερα πειστική…

Σχεδόν καθημερινά πιέζοντας τη νοσηλεύτρια- φροντίστρια να εμβολιαστεί της ασκούσαν ψυχολογική πίεση αναφέροντας της ότι αν δεν κάνει το εμβόλιο θα είχε κυρώσεις και επιπτώσεις.

Βέβαια η μητέρα δεν πίστευε ότι οι κυρώσεις που της ανέφεραν, κάθε τόσο, θα ήταν η απόλυση της. Λίγες ημέρες πριν την απόλυση της σε μια ακόμη πίεση ρώτησε η μητέρα αν θα απολυθεί για ένα εμβόλιο της απάντησαν ότι θα βρουν το λόγο απόλυσης.

Έτσι στις 28 Φεβρουαρίου την απέλυσαν χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί ή να αναγράφεται ο λόγος απόλυσης.

Η μητέρα στεναχωριέται ιδιαίτερα για τις ψυχούλες όπως χαρακτηριστικά μας είπε, “που φρόντιζε και αγαπούσε” και επιμένει ότι ακόμη και τώρα φοβάται να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο – δικηγόρο Γιάννη Καρούζο ο οποίος έχει αναλάβει τέτοιου είδους υποθέσεις η ηθική υποχρέωση πανανθρώπινου χαρακτήρα είναι ο άμεσος εμβολιασμός ώστε με βάση τα διδάγματα της ιατρικής επιστήμης να προκύψει η ανοσία της αγέλης.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected