Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

“Γυρίζω τις πλάτες μου” (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συνεργάτιδα μας, Νίκη Κελεσίδου

 

Το κόλπο είναι πράγματι στημένο και στα μέτρα σας. Το σμιλέψατε το μέλλον όπως εσείς θέλετε. Το δικό μου και τόσων άλλων.

Συνεχίζετε να παίζετε το ίδιο έργο με απόλυτη ακρίβεια. Ίδιοι ηθοποιοί, ίδια προκαθορισμένα σενάρια και εμείς…κομπάρσοι σε ρόλους που ποτέ δεν επιλέξαμε να παίξουμε. Προσπαθήσαμε πολλές φορές. Να πιστέψουμε τα απίστευτα. Να καταλάβουμε τα ακατανόητα. Να περιμένουμε τα καλύτερα. Γι’ αυτό συγχωρέστε με, μα εγώ γυρίζω τις πλάτες μου…Μαζεύω ό,τι απόμεινε μέσα μου και κατεβαίνω από τη σκηνή. Φτάνει.

Γυρίζω τις πλάτες μου σε κάθε είδους επιβολή. Σε κάθε ψέμα που αντικατέστησε την αλήθεια. Σε κάθε λάθος που βαφτίστηκε σωστό. Σε κάθε πράξη που στιγμάτισε την ψυχή μου. Μα πρώτα απ’ όλα σε εσάς που βιάζεστε να κουνήσετε το δάχτυλο, σκεπάζοντας κάθε προσωπική ανασφάλεια, λες και με μια υπόδειξη θα καταφέρετε να αποβάλλετε αυτό που σας βαραίνει. Σε εσάς, που περιμένετε στη γωνία να κατακρίνετε καθετί που δεν καταλαβαίνετε, γιατί τόλμησε να είναι διαφορετικό από τη δική σας σκέψη.

Γυρίζω τις πλάτες μου σε εσάς που καταφέρατε να βρωμίσετε το μυαλό μου με τις φανφάρες και τα ψυχολογικά σας παιχνίδια. Δεν την θέλω την κουβέντα σας, ούτε τα επικριτικά σας βλέμματα πάνω μου. Θέλω ένα παρόν με τους δικούς μου κανόνες και τα δικά μου όνειρα. Με όλα αυτά που εσείς δεν προλαβαίνετε ούτε να σκεφτείτε, γιατί δεν αφήνετε χώρο στο κεφάλι σας. Το γεμίσατε με τις ζωές των άλλων, με οτιδήποτε σας απομακρύνει από τα δικά σας προβλήματα. Με οτιδήποτε σας δίνει την αίσθηση της εξουσίας και του ελέγχου. Τόση συναισθηματική αδυναμία. Τόσο κενές ψυχές.

Γυρίζω τις πλάτες μου αναλογιζόμενη κάθε συνέπεια. Κάθε μάχη που πρέπει να δοθεί και κάθε λέξη που πρέπει επιτέλους να ειπωθεί. Ξεγράψτε με από όλα αυτά που σχεδιάζετε. Θέλω η παρουσία μου να ταυτίζεται απόλυτα με την απουσία μου. Δεν είμαι εδώ για εσάς. Έχω να φτιάξω το μέσα μου που μολύνατε με τα λόγια και τις πράξεις σας. Έχω να χτίσω τον χαρακτήρα μου, μακριά από αγχώδεις και τοξικές καταστάσεις. Έχω έναν κόσμο που ονειρεύομαι καιρό. Αυτόν που εσείς δεν αντέχετε. Αυτόν που δε θα αποτελέσετε ποτέ μέρος του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected