Αθλήματα

Ο ΣΕΓΑΣ και ο προπονητής του, Κυριάκος Μηνάς, κινητοποίησε τους πάντες για τον Γιάννη Αβραμίδη! «Ας είμαστε ενωμένοι», λέει η Σοφία Υφαντίδου

Ο αγώνας της αποκατάστασης για τον αθλητή του δεκάθλου είναι μακρύς! Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φρόντισε να γίνει το καλύτερο δυνατό!

Γιάννης Αβραμίδης: Πρόκειται για μια ιστορία που όσες φορές κι αν την ακούσεις η καρδιά σου σφίγγεται. Το sportime.gr επικοινώνησε με τη Σοφία Υφαντίδου. Η πρωταθλήτρια στο έπταθλο, έχει κοινό προπονητή με τον Γιάννη, τον Κυριάκο Μηνά. Γνωρίζει όλη την ιστορία για τον τραυματισμό του από την αρχή της. Στην τελευταία της ατάκα όμως περικλείεται όλη η ουσία. «Ο Γιάννης μας χρειάζεται όλους ενωμένους. Δίπλα του. Όχι να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα».

Στις 2 Μαΐου του 2019, σε ηλικία 17 ετών ο Γιάννης Αβραμίδης κατά τη διάρκεια προπόνησής στο ΔΑΚ Βέροιας, έπειτα από πτώση που είχε χτύπησε με το κεφάλι του σε σίδερο αντιστήριξης στη βάση του πήχη. Από τότε δίνει τη δική του μάχη για να επανέλθει. Δίνει τον δικό του αγώνα για αποκατάστασης.

Η Σοφία Υφαντίδου θυμάται εκείνες τις στιγμές και εξηγεί πόσο πολύ στήριξε η ομοσπονδία του στίβου.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε το ατύχημα ήμασταν δίπλα στον Γιάννη. Αμέσως μετά το ατύχημα, το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε ήταν προς τον Κώστα Παναγόπουλο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ζήτησε την ίδια μέρα να μεταφερθεί το παιδί από τη Βέροια στην Αθήνα. Σκοπός του ήταν να μεταφερθεί ο Γιάννης Αβραμίδης στο Metropolitan, με το οποίο συνεργάζεται ο ΣΕΓΑΣ.

Ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση όμως που δεν γινόταν να μετακινηθεί. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στη συνέχεια, μίλησε με το Υπουργείο υγείας και με τον ίδιο τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια., ενημερώνοντάς τον για το περιστατικό. Ο Κώστας Παναγόπουλος με το που το γνωστοποιήθηκε πως θα μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, ενημέρωσε τους γιατρούς να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα και τον περίμεναν όλοι εκεί».

Στον προπονητή του Γιάννη Αβραμίδη, Μηνά Κυριάκο, έγινε μήνυση, όπως και στον υπεύθυνο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα μήνα μετά το ατύχημα. Η οικογένεια έχει ενημέρωση πως βοήθησαν μόνο η πολιτεία. Για ποιο λόγο;

«Η οικογένεια του Γιάννη αυτή τη στιγμή δίνει το δικός της αγώνα. Εμείς ήμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα της. Προσευχόμασταν, στείλαμε επιστολές στο Πατριαρχείο και στο Άγιο Όρος για να προσευχηθούν για τον Γιάννη και βρισκόμασταν συνεχώς στο νοσοκομείο. Στη ΜΕΘ μάλιστα, μόνο σε εμένα και στον Κυριάκο Μηνά επιτράπηκε να μπούμε να τον δούμε, πλην της οικογένειας. Ο προπονητής μου ήταν σαν δεύτερος πατέρας στον Γιάννη. Παραμονή του ατυχήματος, οι γονείς του έλειπαν σε ταξίδι λόγω Πρωτομαγιάς. Ο Γιάννης ήθελε να προπονηθεί και ήταν σπίτι του προπονητή μας. Φάγαμε όλοι μαζί».

Η Σοφία Υφαντίδου ανέφερε πως ο ΣΕΓΑΣ ήταν αυτός που κινητοποίησε όλους τους αρμόδιους φορείς. Τόσο τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, όσο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη .«Ο Κώστας Παναγόπουλος μιλούσε με τους γιατρούς καθημερινά. Ήταν αυτός που ενημέρωνε τον κ. Κικίλια για όσα συμβαίνουν. Η Ομοσπονδία στήριξε έμπρακτα τον Γιάννη. Με δικές της ενέργειες βρέθηκε ειδικό ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε ο Γιάννης στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσει εκεί σε εξιδεικευμένα κέντρα την αποκατάστασή του. Η βοήθεια που παρείχε ο ΣΕΓΣ ήταν και οικονομική».

Η λαχειοφόρος αγορά στο Πανελλήνιο της Πάτρας

«Με πρωτοβουλία δική μου και του Κυριάκου Μηνά ζητήσαμε να από την ομοσπονδία να μας βοηθήσει και να εγκρίνει λαχειοφόρο αγορά για τη βοήθεια και την οικονομική στήριξη στον Γιάννη. Παρότι η μήνυση εκκρεμούσε στον προπονητή μου, τον Ιούλιο του 2019 στην Πάτρα μαζέψαμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την οικογένεια. Εκεί ήταν που ήρθα προσωπικά σε επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Έπειτα από πρωτοβουλία της ομοσπονδίας. Ο Γιάννης μας χρειάζεται ενωμένους. Όλους μαζί».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P