Κατηγορίες
Διάφορα

Σαν τις ταινίες! Απίστευτη επιχείρηση διάσωσης για ζευγάρι και σκυλιά που ήταν εγκλωβισμένοι σε Ι.Χ. κρεμασμένο στα 30 μέτρα! (vid)

Εικόνες που τρομάζουν μόνο και μόνο να τις δει κανείς και όχι να τις ζήσει, σε γέφυρα του Αϊνταχο. Εκεί που ένα όχημα έμεινε κρεμασμένο έξω από την γέφυρα, σε ύψος 30 μέτρων, με ένα ζευγάρι εγκλωβισμένο μέσα σε αυτό…

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχό του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα να βγει εκτός της γέφυρας. Ευτυχώς όμως, το τροχόσπιτο με το οποίο ήταν συνδεδεμένο, έμεινε πάνω της, συγκρατώντας και το όχημα του ζευγαριού που έμεινε εγκλωβισμένο κοιτώντας το… χάος.

Όταν οι αρχές βρέθηκαν στο σημείο, η πρώτη τους κίνηση ήταν να ενισχύσουν το όχημα με ένα επιπλέον σετ αλυσίδων, που βρήκαν σε ένα ημι-φορτηγό, που βρισκόταν κοντά, έως ότου να καταφθάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες με τον ειδικό εξοπλισμό.

Μιλώντας για την απίστευτη προσπάθεια διάσωσης, ο αστυνομικός Τζέρεμι Μπάνφιλντ είπε: «Προσθέσαμε μερικές αλυσίδες ακόμη στο πίσω μέρος του οχήματος, προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι οι αλυσίδες που το κρατούσαν επί του παρόντος, δε θα έσπαγαν», ενώ από την πλευρά του, ο οδηγός του φορτηγού Ρόντνεϊ Ντράρι, που έσπευσε να βοηθήσει τόνισε: «Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Πραγματικά, πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού το γεγονός ότι βρισκόμουν εκεί τη δεδομένη στιγμή. Το όχημα κρεμόταν από μία μονάχα μικρή αλυσίδα, όταν το κοίταξα. Γνώριζα ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν ήθελα να το δω να πέφτει».

Το πλήρωμα άμεσης ανάγκης με γερανούς και εξοπλισμό με σχοινιά, κατάφερε να σώσει τους επιβαίνοντες, σπρώχνοντας προς τα κάτω το πεσμένο όχημα και εξασφαλίζοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από αυτούς.

Οι επιβαίνοντες 67 και 64 χρονών από την Γκάρντεν Σίτι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο με ελαφρούς τραυματισμούς, που δεν απειλούν τη ζωή τους. Μαζί τους διασώθηκαν και τα δύο μικρά σκυλιά τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected