Κατηγορίες
Διάφορα

Δωρεάν rapid test σε όλους τους Έλληνες ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, επέκταση ωραρίου μέχρι τις 21.00 σε όλη τη χώρα

Στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το παρών έδωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος προχώρησε στην ανάλυση της στρατηγικής της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Αφού μίλησε για την πολιτική που ακολουθήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παρουσίασε με διαφάνειες την επιτυχημένη όπως ανέφερε στρατηγική από τον Μάρτιο του 2020, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα ισχύουν.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα “άνοιγμα” όπως είχε χαρακτηριστεί από πολλά ΜΜΕ, μιλώντας για σταδιακή επιστροφή αν και εφόσον το ευνοήσει η πορεία της πανδημίας.

Αναλυτικά :

  • Θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον 300.000 δωρεάν rapid test ανά εβδομάδα από τα φαρμακεία ενώ μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10.000.000 ανά εβδομάδα
  • Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να αφορά τις ώρες 21:00-05:00.
  • Άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους κατοίκους παράλιων περιοχών.
  • Άνοιγμα ενός ναού ανά περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα για τις επόμενες εορτές μέχρι το τέλος του μήνα

Την ίδια ώρα, στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι περιοχές : Μύκονος, Ζάκυνθος, Αμφίπολη Σερρών, Καστοριά και Άργος Ορεστικό, Καρδίτσα, Λέρος και Γαλατινή Σιάτιστας.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι περιοχές : Φωκίδα, Σάμος, Άρτα, Λευκάδα, Ρόδος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected