Κατηγορίες
Basket

Χουγκάζ: Ιστορικό ρεκόρ τριπόντων από παίκτη ρακέτας!

Η πολύτιμη νίκη του Ιωνικού επί της Λάρισας έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Νίκου Χουγκάζ που έγραψε ιστορία από τη γραμμή των τριπόντων.

Ο διεθνής σέντερ τελείωσε το παιχνίδι με 7/7 τρίποντα, που είναι η κορυφαία επίδοση των τελευταίων 13 χρόνων και αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης κορυφαίας στην ιστορία της Basket League. Παράλληλα τα επτά τρίποντα είναι τα περισσότερα που σημείωσε παίκτης ρακέτας στην ιστορική διαδρομή του επαγγελματικού πρωταθλήματος!

Ο Χουγκάζ ισοφάρισε την επίδοση των 7/7 τριπόντων που είχαν…

*Ο Μίλαν Τόμιτς στις 16 Μαΐου 1998 στον τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

*Ο Γιώργος Μποζίκας στις 27 Απριλίου 2004, στον τρίτο αγώνα της πρώτης φάσης των πλέι οφ του 2002 με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στον Άρη.

*Ο Κώστας Βασιλειάδης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου 2003, κόντρα στον Μακεδονικό.

Το απόλυτο ρεκόρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είναι εκείνο των 8/8 τριπόντων που είχε στις 10 Νοεμβρίου 2007 ο Μπραντ Νιούλεϊ με τον Πανιώνιο, στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2007-08 κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Χουγκάζ όμως πέτυχε και κάτι άλλο, εξίσου εντυπωσιακό. Τα επτά τρίποντα αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για παίκτη που αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι τριπόντων (6/8) που είχε ο Κρις Σίνγκλετον με τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας ματς με την Κύμη της σεζόν 2017-18.

Πέραν αυτών, ο διεθνής σέντερ έφτασε και σε δύο ακόμη ρεκόρ καριέρας, με τους 23 πόντους του -είχε 18 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt- και τους 32 βαθμούς στο ranking -είχε 29 στο Λαύριο. Η επίδοση του στο σύστημα αξιολόγησης συνιστά ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης από παίκτη του Ιωνικού στη διετία του στη Basket League. 32 είχε πριν από σχεδόν ένα μήνα στο Ιβανώφειο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όπως και στο περσινό, εκτός έδρας ματς με τον Ήφαιστο ενώ 32 είχε και ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο της περσινής σεζόν. Κορυφαία επίδοση για τους Νικαιώτες είναι εκείνη των 37 βαθμών που είχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέρυσι, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Τα 7/7 τρίποντα είναι βέβαια και ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με 6/6 ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου  στην 3η και ο Κεν Μπράουν της Λάρισας της 17ης αγωνιστικής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδι του Ιωνικού, ο Χουγκάζ είχε συνολικά 2/12 τρίποντα κόντρα σε Ηρακλή, Λαύριο και Παναθηναϊκό.

Με τα επτά τρίποντα εξάλλου, ο Χουγκάζ έγινε ο τρίτος της σχετικής λίστας των Νικαιωτών, αφού έφτασε τα 27, ξεπερνώντας τους Βασίλη Τολιόπουλο (22), Στιβ Μπαρτ (23) και Τζαμάλ Τζόουνς (24). Είναι πίσω μόνο από τον Άνταμ Σμιθ (28) και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (33).

Πέραν των μεγάλων επιτευγμάτων του Νίκου Χουγκάζ…

*Με τη μοναδική ασίστ που είχε, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έγινε ο τρίτος παίκτης στη διετή διαδρομή του Ιωνικού στη Basket League που έφτασε τις 50 ασίστ. Είχαν προηγηθεί ο Γιουτζίν Λόρενς πέρυσι και ο Άνταμ Σμιθ φέτος.

*Ο Ιωνικός έφτασε στη νίκη επιστρέφοντας από το -15, σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της σεζόν. Κορυφαία όλων είναι εκείνη που έκανε το Περιστέρι στο Αγρίνιο επί του Μεσολογγίου Baxi, όταν έφτασε στη νίκη επιστρέφοντας από το -18.

Για τη Λάρισα…

*Με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε στο ματς της Νίκαιας, ο Θωμάς Κώττας έφτασε τα 300 στην 149η εμφάνιση του στη Basket League.

*Ο Ντιβόν Ουάσινγκτον ξεπέρασε τους 300 πόντους και έφτασε τα 100 αμυντικά ριμπάουντ στην 29η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected