Διάφορα

Ηλίας Σιώρας : “Νύχτα τρόμου η χθεσινή στον Ευαγγελισμό, 193 περιστατικά σε 24 ώρες”!

Τραγικές στιγμές – αντίστοιχες με τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε την Αθήνα το 1999 – ξαναζεί ο Ευαγγελισμός 22 χρόνια μετά λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα, πρόεδρο επί δεκαετίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Λίγα λεπτά μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Πάρνηθα τον Σεπτέμβριο του 1999 και την κατάρρευση τριών εργοστασίων μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ρικομέξ, εκατοντάδες περιστατικά έφταναν στον Ευαγγελισμό, φρακάροντας το νοσοκομείο από τις ουρές των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τραυματίες.

Ίδια ακριβώς εικόνα εκτυλίχθηκε και το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Η φωτογραφία που ανέβασε η Κωνσταντίνα Ρωμανά – αναισθησιολόγος στον «Ευαγγελισμό»- η οποία δείχνει την ουρά και το μποτιλιάρισμα με τα ασθενοφόρα που μόλις έχουν ολοκληρώσει διακομιδές ασθενών κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αυτήν την φορά, όμως, τα ασθενοφόρα δεν μετέφεραν τραυματίες από το σεισμό αλλά ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα Covid-19.

Σε αδιέξοδο ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας εξετάστηκαν 193 περιστατικά covid στον Ευαγγελισμό (υπήρξαν 128 εισαγωγές non covid και 65 covid) σπάζοντας κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ (75 εισαγωγές το προηγούμενο ρεκόρ). «Η διαφορά είναι ότι τότε με τον σεισμό κράτησε λίγες μέρες ο συναγερμός ενώ τώρα η πίεση είναι μια διαρκής κατάσταση. Τόσο οι ασθενείς όσο και οι νοσηλευτές και οι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι ασθενείς έρχονται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι υγειονομικοί δεν προλαβαίνουν τόσο πολλά περιστατικά μαζί. Πραγματικά υπάρχει ένα πανικός για το πώς θα γίνει η διαχείριση των περιστατικών», δήλωσε ο κ. Σιώρας.

διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected