Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκάρουν οι εικόνες από το ηφαίστειο που εξερράγη στην Ισλανδία μετά από 800 χρόνια!

Απίστευτα είναι πραγματικά τα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταγράφουν τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά από έκρηξη που προήλθε από ηφαίστειο στην Ισλανδία, σε περιοχή κοντά στη πρωτεύουσα της χώρας.

Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας, σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας έχει εισέλθει από χθες Παρασκευή και ένα ηφαίστειο το οποίο απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, ανακοίνωσε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία, με ένα κοκκινωπό νέφος τέφρας να φωτίζει τον ουρανό και όλες τις πτήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες, να απαγορεύονται.

«Άρχισε ηφαιστειακή έκρηξη στο Φάγκρανταλσφιαλ», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι για τις αεροπορικές πτήσεις ισχύει «κόκκινος συναγερμός», πάντως από πλευράς σεισμικής δραστηριότητας καταγράφονται «πολύ λίγες» δονήσεις.

Όπως αναφέρει το Sportime, το ηφαιστειακό σύστημα του Κρίσουβικ βρίσκεται νότια του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, στη χερσόνησο Ρέικιανες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τρομακτικής έκρηξης είναι οι 40.000 σεισμοί που προκλήθηκαν στη περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες!

Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, ελικόπτερο με επιστημονικό προσωπικό στάλθηκε να εκτιμήσει το μέγεθος της έκρηξης.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι «τολμηροί» δεν έχασαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την περιοχή με τα video που έρχονται από την Ισλανδία και παρουσιάζουν την «καυτή» πορεία της λάβας να είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

Δείτε την πορεία της λάβας μέσα από video που αναρτήθηκαν στο Instagram και έγιναν viral:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bjorn Steinbekk (@bsteinbekk)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected