Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την Εθνική μας στη Γρανάδα, 1-1 με την Ισπανία!

Η ψυχή των παικτών της Εθνικής έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν και σήμερα έκανε την εμφάνιση της!

Η ομάδα του Φαν τ Σχιπ, που επέφερε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα αλλά τελικά δικαιώθηκε, έφυγε αλώβητη από τη Γρανάδα και υποχρέωσε το φαβορί του ομίλου Ισπανία, σε εκτός έδρας ισοπαλία.

Οι παίκτες μας έπαιξαν με περίσσιο πάθος στο δεύτερο ημίχρονο και διατήρησαν το υπέρ μας σκορ, που επήλθε με το πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας στο 55′ και το μετουσίωσε σε γκολ ο Μπακασέτας.

Μπορεί το σκορ να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς οι Ισπανοί είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, ωστόσο το αποτέλεσμα μετράει και ειδικά σε μια πρεμιέρα.

Να σημειώσουμε πως με την Εθνική μας αγωνίστηκε μετά από τρία χρόνια ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος φαίνεται πως βρήκε την…Ιθάκη του στην Κροατία με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 12′ όταν σε μια σύγχυση στην άμυνα της Εθνικής μας, ο Κόκε σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Παπαδόπουλος έβαλε την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.

Η πίεση της Ισπανίας καρποφόρησε στο 32′ και ενώ λίγο πριν ο Όλμο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ο Έρικ Γκαρθία γέμισε στην πλάτη της άμυνας και ο Μοράτα μετά από έξοχο κοντρόλ, πλάσαρε με τη μία τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου μέρους, η Ισπανία είχε την πρώτη της καλή στιγμή, όταν ο Φεράν Τόρες έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο Μοράτα σούταρε με τη μία, λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 55′ και σε μια φάση που δεν “μύριζε” ευκαιρία, ο Μασούρας διεκδίκησε τη μπάλα από τον Ινίγο Μαρτίνεθ εντός περιοχής και ο ρέφερι υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος ευστόχησε για το 1-1.

Στο 75′ η επόμενη φάση κόντρα στην οργανωμένη άμυνα της Εθνικής, Μοράτα και Γκαγιά άλλαξαν ωραία τη μπάλα αλλά η σέντρα που επιχείρησε ο τελευταίος, δεν βρήκε αποδέκτη.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή μπροστά στα καρέ του Βλαχοδήμου και έτσι η Εθνική μας πήρε τον βαθμό και έκανε ιδανικό ντεμπούτο στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνθέσεις

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε) : Ουνάι Σιμόν, Γιορέντε, Γκαγιά, Έρικ Γκαρθία, Ράμος (46′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Κόκε (72′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Όλμο (65′ Πέδρι), Ρόντρι, Φεράν Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Κανάλες (65′ Χιλ), Μοράτα

Ελλάδα (Τζον Φαν ‘τ Σχιπ) : Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Μπουχαλάκης, Μασούρας (65′ Φορτούνης), Ζέκα, Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μάνταλος (46′ Τζόλης), Τσιμίκας (80’ Κυριακόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected