Κατηγορίες
Διάφορα

O Άδωνις Γεωργιάδης κατά της Επιτροπής επειδή δεν έδωσε το ΟΚ για τα κέντρα αισθητικής και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (vid)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Ποια μέτρα ζήτησε η κυβέρνηση και δεν “πέρασαν”.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως ζήτησε να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, αλλά η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν το δέχθηκε, όπως γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης (1/4) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα κέντρα αισθητικής τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει και την προηγούμενη φορά που άνοιξαν τα άλλα καταστήματα, θα έπρεπε να ανοίξουν και αυτήν την φορά, ωστόσο η Επιτροπή είχε αντίθετη άποψη. Εγώ διαφωνώ προσωπικά με την εν λόγω απόφαση και διότι πολλοί γιατροί, με το πρόσχημα των επεμβάσεων, “κλέβουν” πελάτες από τα κέντρα αισθητικής, που αντιμετωπίζουν τώρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα κέντρα αισθητικής και προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως διαμαρτύρονται. Ας πει η Επιτροπή ότι απαγορεύονται τέτοιες πράξεις και από τα ιατρεία και από τους δερματολόγους, να πει ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται το laser στα ιατρεία και όχι στα κέντρα αισθητικής όπου γίνεται και παρουσία ιατρού. Θα προτιμούσα να απαγορευτούν παντού» είπε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του Υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected