Κατηγορίες
Διάφορα

Δεν είναι καλά τα νέα για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο…

Έντονος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου κατά τη συζήτηση που είχαν με τηλεδιάσκεψη προχθές οι διευθυντές των ξενοδοχείων της Ρόδου και οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει και στους δύο κλάδους για τη σεζόν, ήταν το ότι στη συζήτηση πήραν μέρος περίπου 80 άτομα, και συγκεκριμένα οι διοικήσεις των δύο φορέων καθώς και πολλά μέλη τους.

Κατά τη διάρκειά της αποτυπώθηκε η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από όλες της αγορές της Ρόδου, τα μηνύματα που έρχονται από tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και όλες οι τάσεις αλλά και οι προοπτικές για το 2021.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος δεν είναι καλά τα νέα για την εξέλιξη της σεζόν.

«Κρατήσεις ελάχιστες, ακυρώσεις Μάιο και Ιούνιο και το ζήτημα είναι ότι βρισκόμαστε στο «βαθύ κόκκινο». Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό με αυτές τις συνθήκες. Μας προβληματίζει γιατί κανείς δεν θέλει να έρθει. Οι τουρίστες ζητούν πρωτίστως την υγιεινή και την ασφάλεια του προορισμού. όταν ένας προορισμός είναι στο «κόκκινο» πως θα έρθουν οι τουρίστες; Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αν θέλουν να δουλέψουν οι εργαζόμενοι με τον τουρισμό. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα για να μειωθούν τα κρούσματα. Εμείς οι ίδιοι θα ωθήσουμε τον κόσμο να έρθει και όσο είμαστε «κόκκινος» προορισμός δεν ενδιαφέρεται κανείς να έρθει» δήλωσε και έκανε γνωστό ότι σήμερα το βράδυ η διοίκηση του συλλόγου θα συνεδριάσει για να καταλήξει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσίγκο, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην περιοχή μας, και όπως τόνισε, δεν μπορεί ένας προορισμός να λέει «ετοιμάζομαι να ανοίξω ενώ είναι στο «κόκκινο». Πως μπορούμε να κάνουμε προβολή και διαφήμιση, αν δεν γίνουμε «πράσινοι»; Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο στην ατομική ευθύνη και να εφαρμόσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σήμερα «πράσινοι» προορισμοί, από όπου οι τουρίστες όταν επιστρέφουν δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Τα τουριστικά γραφεία
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης, δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι τόσο εκείνος όσο και οι συνάδελφοί του εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη της φετινής σεζόν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

«Αποτυπώσαμε την κατάσταση ανά αγορά, είπαμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα, τι μηνύματα έχουμε από τους tour operators και εκφράσαμε την ανησυχία μας για το ότι ο εμβολιασμός δεν προχωρά με το ρυθμό που θα έπρεπε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε και τόνισε ότι το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο «κόκκινο» επηρεάζει ίσως τους Ισραηλινούς καθώς αν ήμασταν στο «πράσινο» και η αγορά ήταν ανοιχτή θα μπορούσαν να έρθουν.

Καθώς όμως και οι άλλες χώρες είναι στο «κόκκινο» σήμερα δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορούσαν να έρθουν για διακοπές οι πολίτες τους υπό αυτές τις συνθήκες.

Όπως έγινε γνωστό το Ισραήλ είναι σε στάση αναμονής και η Μεγάλη Βρετανία ανοίγει την αγορά της την άλλη εβδομάδα αλλά για τις 17 Μαΐου δεν απελευθερώνει τις διακοπές και όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουν σε αυτό σημείο.

Όπως δείχνουν πάντως τα πράγματα, οι τουρίστες δεν φαίνεται να προτίθενται να μπουν σε τριήμερη καραντίνα πληρώνοντας το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουν, έχοντας κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη χώρας μας. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη θα πρέπει να απαιτήσουμε να έρθουν περισσότερα εμβόλια, στη χώρα αφού εκεί έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας καθώς θεωρεί ότι δεν πρέπει να στοχοποιούμε τους ανθρώπους, γιατί έχουν όλοι κουραστεί από τα μέτρα και τον εγκλεισμό.