Κατηγορίες
Διάφορα

Απογοήτευση στους αγρότες του κάμπου της Πέλλας…

Πραγματικά, η ατυχία δεν έχει τελειωμό για τους αγρότες, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, που για μία ακόμη χρονιά τους ταλαιπώρησαν και θα τους ταλαιπωρήσουν κι άλλο.

Όπως αναφέρει το pellanews, o κάμπος της Πέλλας τη νύχτα που πέρασε προκαλεί σοκ, από τις χαμηλές θερμοκρασίες που δημιουργήθηκαν, λόγω βορειοανατολικών ανέμων που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι οποίοι προήλθαν από την Ήπειρο!

Και σε μια τέτοια περίπτωση ανέμων ήταν λογικό να πέσει η θερμοκρασία εξαιρετικά πολύ, όπως και έγινε, στους μείον 5 βαθμούς κελσίου, όπως έδειξαν και οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί του Αγροτικού Συλλόγου Καλυβίων, τους οποίους εδώ και καιρό τοποθέτησε, μεριμνώντας για να υπάρχει σαφής και ακριβή ένδειξη των καιρικών συνθηκών, των θερμοκρασιών, αυτό που «καίει» τον αγρότη.

Το αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών αυτών είναι να μην έχει μείνει ούτε ροδάκινο για κατανάλωση, για φάγωμα δηλαδή!

«Εδώ και τέσσερα χρόνια φωνάζουμε για τις μετεωρολογικές συνθήκες, φωνάζουμε και στην πολιτική ηγεσία αλλά προειδοποιούμε και τους συναδέλφους αγρότες, διότι κι εγώ, αν και συνεταιριστής είμαι και αγρότης. Σας πληροφορώ ότι όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα, πραγματικά, από την στεναχώρια», τόνισε στο pellanews.gr για όλα όσα συνέβησαν, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας και Πρόεδρος του ΑΣ Καλυβίων Νίκος Μηνάς. Προσθέτει ότι οι παγετοί ακτινοβολίας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μόνο με ανεμομείκτες, μόνο με υδρονέφωση. Οι προβλέψεις των μετεωρολογικών σταθμών, δείχνουν του λόγου το αληθές, της κατάστασης που βρίσκεται ο κάμπος της Πέλλας, αλλά και της Ημαθίας όπως μας πληροφορούν συνάδελφοι, δηλαδή σε τραγική κατάσταση για τη δενδροκαλλιέργεια».

Όλα αυτά, θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο το ερχόμενο καλοκαίρι, σε όλο τον κύκλο εργασιών που κινείται γύρω από το ροδάκινο και τη δενδροκαλλιέργεια. Το οικονομικό σοκ θα είναι ισχυρό, διότι η κίνηση των 600.000.000 ευρώ απολαβών του κύκλου εργασιών, απλά, δεν θα αγγιχτεί. Μιλάμε για τεράστια ζημία, που θα δημιουργήσει ένα μαύρο καλοκαίρι.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες. Η πραγματικότητα όμως ήδη μας επιβεβαιώνει…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected