Διάφορα - Συνεργάτες

«Όταν χάνεις κάποιον, δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις…» (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συνεργάτιδα μας, Νίκη Κελεσίδου

Κάθε άνθρωπος που έχει αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στη ζωή σου είναι αναντικατάστατος.

Οι αναμνήσεις, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και γενικότερα η κοινή πορεία, δημιουργούν δεσμούς ιδιαίτερους και μοναδικούς. Πολλές φορές όμως αυτό γίνεται κατανοητό, όταν είναι πια πολύ αργά. Κι αυτή είναι και η μεγαλύτερη παγίδα.

Ο εγωισμός παίζει περίεργα παιχνίδια και δεν επιτρέπει στα αληθινά συναισθήματα να φανούν. Ακόμα κι αν κάτι δείχνει να μην πηγαίνει πολύ καλά, είναι ελάχιστοι αυτοί που θα προσπαθήσουν και θα επιμείνουν και θα παλέψουν για τους ανθρώπους που αγαπούν, χωρίς να φοβηθούν ότι μπορεί να εκτεθούν ή ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται. Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνονται οι απαραίτητες συζητήσεις, να ενισχύονται οι παρεξηγήσεις και να μεγαλώνει το κενό που ήδη υπάρχει.

Και φυσικά ο εγωισμός πάντα εκεί. Να θυμίζει πως δεν έγινε και κάτι αν έχασες τον φίλο σου/ τον έρωτα σου/ τον δικό σου άνθρωπο, γιατί σίγουρα κάποιος άλλος θα βρεθεί στην επόμενη γωνία να καλύψει το κενό. Νομίζεις… Όσο καλύτερο και ανώτερο κι αν θεωρείς τον εαυτό σου, όσο εύκολα κι αν μπορείς να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση, να είσαι σίγουρος πως κανείς δε μπορεί να πάρει τη θέση του δικού σου ανθρώπου.

Είναι αλήθεια ότι καθημερινά συναντάς χιλιάδες κόσμο, πολλούς από αυτούς μπορεί και να τους έχεις με κάποιον τρόπο στην καθημερινότητα σου και να αισθανθείς πως είσαι γεμάτος και πάλι. Γρήγορα όμως θα καταλάβεις πως όταν χάνεις κάποιον που αγαπάς είναι δύσκολο, έως και ακατόρθωτο για μερικούς, να καλύψει κάποιος άλλος τις ανάγκες σου με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα θα βρεις και πάλι κοινά σημεία, σίγουρα θα καλύπτεσαι σε κάποιους τομείς, θα είναι όμως σε άλλο επίπεδο, θα έχουν άλλη μορφή, γιατί πολύ απλά είναι μια άλλη σχέση.

Να μη φοβάσαι λοιπόν να παλεύεις για αυτούς που αγαπάς. Να μη φοβάσαι να εκτεθείς και να τσαλακωθείς. Δε θα πέσεις στα μάτια τους αν δουν μια πιο ευαίσθητη πλευρά σου, αντίθετα να ξέρεις ότι θα εξυψωθείς, ακριβώς επειδή θα δώσεις αξία. Γιατί στις σχέσεις ζωής δε χωράνε εγωισμοί. Δεν έχουν θέσεις οι αποστάσεις, δεν αντέχονται. Μη δειλιάζεις λοιπόν, να διεκδικείς. Γιατί το κενό μεγαλώνει αν δεν παλέψεις γι’ αυτό, η καρδιά δε γεμίζει εύκολα και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Γιατί όταν χάσεις κάποιον που αγαπάς, δεν μπορείς έτσι απλά να τον αντικαταστήσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected