Κατηγορίες
Διάφορα

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 στα Κοντακαίικα Σάμου

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 στα Κοντακαίϊκα, στον Άγιο Δημήτριο πριν από το Καρλόβασι.

Όπως αναφέρει το samostoday, πήρε διαστάσεις λόγω του έντονου αέρα, ενώ απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντακαίικα Σάμου από καύση αγροτικών υπολειμμάτων. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 4 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντικά κλιμάκια, Άνω Βαθέος, Πυθαγορείου, Μυτιληνιών, Πύργου, κινητοποιήθηκαν και 2 Α/Φ που επιχείρησαν στην κατάσβεση.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης ο διοικητής του νόμου κ. Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης, ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές και κάτοικοι.

Η παράκληση του κ. Λυμπέρη προς τους κατοίκους, «Τέρμα οι φωτιές, τέρμα οι φωτιές, δεν θα καούμε», ενώ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης τόνισε την δυσκολία της πυρκαγιάς που υπάρχει, λόγω του ότι βρίσκεται σε περιαστικό δάσος, με αγροικίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει καεί μία μικρή νέα αγροικία στην περιοχή, ενώ η νύχτα προβλέπεται δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και των μικρών εστιών που υπάρχουν σε κουφάρια δέντρων. Τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων και κατόρθωσαν μόνο δύο ρίψεις, ενώ αναχώρησαν για Αθήνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected