Κατηγορίες
Αθλήματα

Συνεχίζουν τις επιτυχίες τους οι Έλληνες τενίστες

Ημιτελικά στο διπλό του Oeiras η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Δύο Ελληνίδες συνεχίζουν στις τελικές φάσεις του πολύ δυνατού τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Oeiras στην Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μετά από την πολύ σπουδαία νίκη και πρόκριση της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στα προημιτελικά του μονού στο Oeiras Ladies Open, τη σκυτάλη πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που πέτυχε 2 νίκες στα διπλά και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που αγωνίζεται μαζί με τη Ρωσίδα Natela Dzalamidze, κέρδισε πρώτα τις Luca-Reka Jani και Renata Voracova, No.3 ζευγάρι στο ταμπλό, με 5-7, 6-1, 10-7, σε έναν αγώνα που είχε αρχίσει χθες αλλά διακόπηκε στο 1ο σετ εξαιτίας της βροχής.

Η νίκη αυτή έβαλε τη Βαλεντίνη και την Dzalamidze στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν αργότερα τις Elizabet Hamaliy και Ana Filipa Santos, με 6-2, 6-1.

Επομένως, η ελληνική εκπροσώπηση στις τελικές φάσεις της δυνατής διοργάνωσης του Oeiras θα είναι διπλή.

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας το Σάββατο, η Γραμματικοπούλου και η Dzalamidze θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στον τελικό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων, απέναντι στη Λευκορωσίδα Lidziya Marozava και στη Ρουμάνα Cristina-Andreea Mitu, Νο.1 στο ταμπλό.

Λίγο αργότερα, περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Georgina Garcia-Perez, για την προημιτελική φάση του μονού.

Σαπφώ Σακελλαρίδη

Μέχρι τα προημιτελικά η Σαπφώ στην Αττάλεια

Στην προημιτελική φάση ολοκλήρωσε την πορεία της στο τουρνουά 15.000 δολαρίων της Αττάλειας η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία πέτυχε 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα.

Η 18χρονη Ελληνίδα δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της στο χωμάτινο Futures της Αττάλειας την Παρασκευή, γνωρίζοντας την ήττα από την Ιταλίδα Nuria Brancaccio με 6-4, 6-1, μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά μάχης.

Έμεινε εκτός 4άδας, αλλά είχε συνολικά μια πολύ καλή εβδομάδα και μια εξαιρετική πορεία μέχρι τα προημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της Αττάλειας, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Στο ταμπλό των προκριματικών είχε κερδίσει τη Ρωσίδα Anastasia Mozgaleva με 6-1, 6-2, την Ιταλίδα Sveva Mazzari με 6-0, 6-1 και την Αυστριακή Stefanie Auer με 6-1, 6-3.

Ακολούθησε η μεγάλη νίκη της επί της Ρουμάνας Georgia Andreea Craciun, Νο.366 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 6-3, ενώ απέκλεισε ακόμα την Αυστραλή Olivia Gadecki στη φάση των “16”, με 6-3, 6-1.

Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου

Φιναλίστ στα Τίρανα η Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Tirana Open U14 της Tennis Europe.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου είχε μια φανταστική εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά των Τιράνων, που ανήκει στην 3η κατηγορία U14 της Tennis Europe και φιλοξενήθηκε στα σκληρά γήπεδα του National Sport Park.

Στην πρεμιέρα της, η Ελληνίδα παίκτρια κέρδισε την Katarina Kujovic με 6-1, 6-1. Στον 2ο γύρο απέκλεισε την Daria Raimondo με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε την Iva Lakic, No.7 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 6-3. Στα ημιτελικά η Αλεξάνδρα επικράτησε της Βελγίδας Eline Bex, No.5 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.

Η Αλεξάνδρα έδωσε έναν καλό αγώνα και στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Amelie Justine Hejtmanek, No.1 στο ταμπλό, όμως μετά από δυο κλειστά σετ γνώρισε την ήττα με 6-3, 6-4.

Η Αλεξάνδρα δεν ήταν η μόνη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στα Τίρανα αυτή την εβδομάδα. Η Μερόπη Μαρία Μπατζή αγωνίστηκε επίσης στο κυρίως ταμπλό του μονού, όπου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Lucia Garofalo με 6-2, 7-6 (3). Στα προκριματικά αγωνίστηκε η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία κέρδισε στον πρώτο της αγώνα την Amina Xhaferi με 6-1, 6-0, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από την Katja Ivanovska με 6-3, 6-3.

Στα διπλά, η Μπατζή και η Παναγιωτίδου αγωνίστηκαν μαζί, αλλά ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς από τις Βελγίδες Zita Berckmans και Lauren Seye με 7-6 (5), 6-4. Η Χατζηαβραάμ έπαιξε μαζί με την Κροάτισσα Ela Giergia. Στον 1ο γύρο γνώρισαν την ήττα από τις Γαλλίδες Liv Boulard και Lara Maurice με 6-2, 7-6 (2).

Στο μονό των αγοριών, στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν ο Ανδρέας Μεσσής και ο Οδυσσέας Γελαδάρης. Ο Μεσσής κέρδισε τον Τούρκο Yalin Kokuk Kocuk και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Βέλγο Tibo Meermans, No.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Ο Γελαδάρης ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, όπου κέρδισε τον Lucian Stefan Andrei με 6-3, 6-4 και τον Nikita Gribyakin με 7-6 (3), 6-2. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, αντιμετώπισε τον Τούρκο Mustafa Kaan Kose, No.3 στο ταμπλό, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, 6-3.

Στα προκριματικά του μονού αγοριών αγωνίστηκε και ο Αντώνης Μαλαβάζος, που έκανε έναν καλό αγώνα με τον Γάλλο Elliot Rabat, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 7-5, 3-6, 10-4.

Τέλος, μαζί στο διπλό αγοριών αγωνίστηκαν οι Ανδρέας Μεσσής και Οδυσσέας Γελαδάρης, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Γερμανούς Balthaza Huss και Sydney Peter Zick, με 5-7, 7-5, 10-7.

2η θέση για τον Ηρακλή στο Σιαουλιάι

2η θέση για τον Ηρακλή στο Σιαουλιάι

Ο Ηρακλής Καλάνοφ είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Σιαουλιάι της Λιθουανίας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό στα διπλά και μέχρι τα προημιτελικά στα μονά της διεθνούς διοργάνωσης U14 της Tennis Europe.

Ο Ηρακλής Καλάνοφ και ο Λιθουανός συμπαίκτης του Julius Aleksandrovas, πέτυχαν 3 νίκες αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της Siauliai Tennis Academy που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στο Σιαουλιάι.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Λιθουανούς Matas Kurmanskis και Arnas Viktoravicius με 6-1, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους επίσης Λιθουανούς Deividas Bandzevicius και Aivijus Klupsas με 7-6 (4), 6-3, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τον Σουηδό Victor Ryden και τον Λετονό Arturs Zagars με 1-6, 6-3, 10-5.

Στον τελικό έπαιξαν με τους Φινλανδούς Felix Alopaeus και Oskari Paldanius, No.1 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-2.

Στα μονά της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, o Καλάνοφ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Κέρδισε τον Λιθουανό Jonas Skierus με 6-2, 6-3 και τον Λετονό Rihards Neimanis με 6-2, 6-2, πριν ηττηθεί από τον Φινλανδό Linus Lagerbohm με 6-3, 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected