Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ η Μπαξεβάνου, σκόραρε και η Σπυριδωνίδου (vid)

Με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» οι οποίες επικράτησαν της ΑΕΛ στο Γήπεδο Κουφαλίων με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Σε ένα νευρικό πρώτο τέταρτο, η μπάλα κινούνταν περισσότερο στον χώρο του κέντρου, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και την ΑΕΛ να αμύνεται. Στο 20ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ «έκρουσε» για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου καθώς μετά από κόρνερ και κακό υπολογισμό της άμυνας της ΑΕΛ, η Σπυριδωνίδου δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με αυτή να καταλήγει άουτ.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 22ο λεπτό, μετά από όμορφη κίνηση και πάσα της Θωμαής Βαρδαλή, η Ολίνα Μπαξεβάνου, στο ντεμπούτο της στην μεγάλη κατηγορία, «έγραψε» με εξαιρετική λόμπα το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 31ο λεπτό, ωστόσο η Παπακωνσταντίνου ήταν ανίκητη σε τετ-α-τετ, με την Ελληνίδα διεθνή τερματοφύλακα να κρατά το μηδέν.

Στο 43ο λεπτό, η Αναστασία Σπυριδωνίδου γιόρτασε με γκολ την δεύτερη θητεία της με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς μετά από όμορφη προσωπική ενέργεια και τελείωμα έκανε το 2-0, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Δικέφαλος «άγγιξε» το 3-0 σε τρεις περιπτώσεις, ωστόσο η κεφαλιά της Κακαμπούκη στο 65ο λεπτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ της Σπυριδωνίδου στο 67ο λεπτό.

Στο 84ο λεπτό, οι παίκτριες του Πέριτσα βγήκαν σε αντεπίθεση δύο εναντίον μίας, με την Πούλιου να βγάζει σε τετ-α-τετ την Κακαμπούκη, ωστόσο η Ελληνίδα διεθνής μέσος αστόχησε. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 2-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο διά ταύτα, ο ΠΑΟΚ έδειξε την ανωτερότητα στον αγωνιστικό χώρο, και πως κατέχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η αγωνιστική απραξία φάνηκε στο γήπεδο, ωστόσο όσο περνούν οι αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάζει όλο και περισσότερο το καλό του πρόσωπο, έχοντας πάντα ως στόχο την διατήρηση των σκήπτρων του.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ : (Πέριτσα Κρστιτς) Παπακωνσταντίνου, Καραπέτσα, Σμίλκοβιτς, Μήτκου, Πατερνά (71′ Πίτσιου), Δοϊρανλή (66′ Νεφρού), Κακαμπούκη, Στράντζαλη, Βαρδαλή, Μπαξεβάνου (66′ Πούλιου), Σπυριδωνίδου.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Πέριτσα Κρστιτς και της σκόρερ του πρώτου τέρματος του Δικεφάλου, Ολίνας Μπαξεβάνου, μετά την νίκη των «ασπρόμαυρων».

τα στιγμιότυπα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected