Κατηγορίες
Super League 1

“Έκλεψε” τον βαθμό στο 90+2′ η ΑΕΚ! (βαθμολογία)

“Λύτρωση” από τον Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για την ΑΕΚ, που νιώθει πλέον καλύτερα όσον αφορά την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έπαιζε τα ρέστα του για να μείνει ζωντανός στη μάχη της Ευρώπης, βρέθηκε μια ανάσα από το να τα καταφέρει! Οι παίκτες του Μπόλονι έκαναν μόλις δύο τελικές στο ματς, αλλά αποδείχθηκαν αρκετές ώστε να σκοράρουν και μέχρι το 92ο λεπτό του αγώνα έδειχναν ικανοί να πάρουν ένα σπουδαίο «τρίποντο».

Ο Λιβάι Γκαρσία, όμως, με το γκολ που πέτυχε σε εκείνο το σημείο έφερε δικαιοσύνη στο ματς, καθώς οι η ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στο τελείωμα των φάσεων. Τελικά, αυτός που την «ξελάσπωσε» ήταν ο Λιβάι Γκαρσία.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι, το οποίο όμως δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο του ημίχρονο. Ένα σουτ του Γαλανόπουλου (στο 4′) κι η εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου (στο 15′) ήταν δύο καλές στιγμές για την ΑΕΚ, η οποία μετά τα πρώτα λεπτά είδε τους «πράσινους» να προσπαθούν να κρατήσουν περισσότερη ώρα την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ στο 8ο λεπτό όταν ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε με δυσκολία.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Στο 36′ το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη στη δεύτερη τελική του, καταφέρνοντας σε ακόμα ένα ματς των playoffs να πάρει το προβάδισμα. Κάπως έτσι για τρίτη φορά (το ίδιο είχε συμβεί και κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη) πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, την ώρα που η «Ένωση» δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Διούδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε και τον Ολιβέιρα, ο οποίος αποχώρησε στο 35′ λόγω τραυματισμού με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει τη θέση του.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με ξεκάθαρη διάθεση να βρει γκολ ισοφάρισης. Η «Ένωση» πίεσε, απείλησε κι έκανε ευκαιρίες, θέλοντας να ισοφαρίσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Στο 67ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ωστόσο όταν ο ρέφερι πήγε να το δει στο VAR αποφάσισε ότι ήταν έξω από την περιοχή κι έδωσε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Μπάνταλος, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

O Μπόλονι προσπάθησε με τις αλλαγές του να φρεσκάρει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεχόταν μεγάλη πίεση από τους παίκτες του Χιμένεθ. Οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν με ευκολία στην αντίπαλοι περιοχή κι απειλούσαν με στημένες φάσεις, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, οι τελικές ήταν 9-0 υπέρ της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) : Τσιντώτας, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Σιμάνσκι (70′ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (35′ λ.τ. Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι) : Διούδης, Χουανκάρ, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (70′ Αγιούμπ), Νιάς, Βιγιαφάνες, Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος (70′ Μακέντα)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης  1-0
Άρης – ΠΑΟΚ  0-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός  1-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 31 25 4 2 74 17 57 79
2 Άρης 31 17 6 8 39 22 17 57
3 ΠΑΟΚ 31 16 9 6 56 31 25 57
4 ΑΕΚ 31 16 7 8 50 40 10 55
5 Παναθηναϊκός 31 14 8 9 38 27 11 50
6 Αστέρας Τρίπολης 31 11 11 9 31 34 -3 44
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected