Κατηγορίες
Basket

Από τον Πιερικό Αρχέλαο σε κολέγιο στις ΗΠΑ η Ξανθίππη Καρατάσιου!

Ο Πιερικός Αρχέλαος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια τη μετακίνηση της Ξανθίππης Καρατάσιου στο Canisius College των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της ομάδας :

“Η Ξανθίππη ανοίγει τα φτερά της για Αμερική!

Με ιδιαίτερη χαρά, ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την μετακίνηση της Ξανθίππης Καρατάσιου για τις ΗΠΑ και το Canisius College.

Η αθλήτρια και η οικογένεια της έκαναν αποδεκτή την υποτροφία που τους προσέφερε το Canisius για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και το προσεχές καλοκαίρι θα ενταχθεί το ακαδημαϊκό και αθλητικό πρόγραμμα του κολεγίου.

Το Canisius συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος και έχει έδρα το Buffalo της Νέας Υόρκης. Η Καρατάσιου θα είναι η πρώτη γυναίκα αθλητής του Πιερικού Αρχελάου που αποκτά υποτροφία από Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης στο Iowa State.

Η Καρατάσιου γεννήθηκε το 2003 στην Κατερίνη και διαμένει στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας. Εντάχθηκε στον Πιερικό Αρχέλαο το 2017. Την επόμενη χρονιά και στο εξής αποτελεί μέλος της γυναικείας ομάδας του συλλόγου σε όλη τη διαδρομή του στην Α2 κατηγορία γυναικών, είναι πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών, ενώ έχει 3 σερί συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και τις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας με τον Πιερικό Αρχέλαο.

Επιπλέον, αποτέλεσε μέλος της Εθνικής γυναικών U16 και U18 με συμμετοχή στα αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.”

Δείτε φωτογραφίες της Ξανθίππης Καρατάσιου ΕΔΩ

error: Protected