Κατηγορίες
Super League 1

Ισόπαλο το ματς στην Τούμπα, “χλώμιασε” η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό (βαθμολογία)

Ο Φινλανδός ρέφερι Ματίας Γκεστράνιους έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στη Τούμπα (0-0) καθώς στο 79′ δεν άφησε πλεονέκτημα σε φάση που κατέληξε σε γκολ του Παναθηναϊκού με σκόρερ τον Μακέντα. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, μία ευκαιρία ο φιλοξενούμενος που «καιγόταν» για τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ, μετά από τις δύο κολλητές νίκες του, επί Ολυμπιακού και επί Άρη, ήθελε να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί και να σιγουρέψει σε μεγάλο βαθμό την συμμετοχή του στο Europa Conference League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για τον Παναθηναϊκό ήταν ένας «τελικός», αλλά οι δύο ομάδες κακοποίησαν το θέαμα στη μεγαλύτερη, αν όχι όλη, διάρκεια του αγώνα.

Ο Χρήστος Τζόλης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα των πολλών αλλαγών και νέων προσώπων του ΠΑΟΚ, καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία εκτός από τα δεδομένα προβλήματα (ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες, εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Ίνγκι Ινγκασον, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο), είχε το μυαλό του και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Στο πρώτο 45λεπτο όλα ήταν στο μηδέν. Μετά τα πρώτα 5-10 λεπτά ο «Δικέφαλος», αφού πρώτα οι Ελ Καντουρί και Τζόλης άλλαξαν θέσεις στα άκρα της επίθεσης, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά με εξαίρεση μια τελική του Τζόλη (7’) μια προσπάθεια του Σφιντέρσκι (12’) και ένα σουτ του Ελ Καντουρί (25’) οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν πιο απειλητικοί για την εστία του Διούδη.

Στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο 42’ ο Ελ Καντουρί γλίστρησε, μετά την κάθετη του Τσιγγάρα, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί φάτσα με την εστία, κλείνοντας ένα μέτριο σε θέαμα πρώτο μέρος.

Ο Γκαρσία έριξε με το ξεκίνημα του β’ μέρους τον Κρμέντσικ στο παιχνίδι, αντί του Σφιντέρσκι, δίχως να αλλάξει κάτι στον σχηματισμό και στον τρόπο που η ομάδα του προσπαθούσε να προσεγγίσει την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έφερε από τον πάγκο τους Σβαμπ και Μουργκ, αντί των Τζόλη και Τσιγγάρα, λίγο αργότερα μπήκε και ο Λάμπρου, αντί του Ελ Καντουρί, με τον Μπόλονι να απαντά βγάζοντας τον Σανκαρέ και περνώντας τον Ενγκμπακοτό.

Με άκρως πειραματική ενδεκάδα στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο «Δικέφαλος» συνέχιζε να μην μπορεί να φτιάξει μια φάση της προκοπής, όχι πως οι «πράσινοι» παρότι είχαν κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο ήταν απειλητικοί για τον Πασχαλάκη. Παρά τις κινήσεις των δύο πάγκων η εικόνα του αγώνα παρέμενε μέτρια έως κακή, η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό μπροστά και στις δύο εστίες.

Η φάση που σήκωσε κουβέντα έγινε 79’. Ο Μακέντα σκοράρει αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Καμπετσή, αλλά ο Γκεστράνιους έχοντας σφυρίξει και κόψει το πλεονέκτημα θεώρησε την φάση ως μη γενόμενη. Μια υπόδειξη που ανέβασε προς στιγμή την ένταση. Από κει και πέρα καταγράφεται μια καλή προσπάθεια του Κρμέντσικ μέσα στη μεγάλη περιοχή (91’), αλλά και το σουτ του Καρλίτος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να γράφουν τον επίλογο μιας κάκιστης από άποψης θεάματος αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Πασχαλάκης, Λύρατζης (80’ Ινγκασον), Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Τζόλης (55’ Μουργκ), Ελ Καντουρί (6’’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι) : Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Νιάς, Σανκαρέ (57’ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (88’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (69΄ Καμπετσής).

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός  0-0
Αστέρας Τρίπολης – Άρης (17.15)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ (19.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 31 25 4 2 74 17 57 79
2 ΠΑΟΚ 32 16 10 6 56 31 25 58
3 Άρης 31 17 6 8 39 22 17 57
4 ΑΕΚ 31 16 7 8 50 40 10 55
5 Παναθηναϊκός 32 14 9 9 38 27 11 51
6 Αστέρας Τρίπολης 31 11 11 9 31 34 -3 44

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected