Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τον θυμάσαι τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά; Ανέλαβε την Εθνική Μαδαγασκάρης!

Νέος προπονητής της εθνικής Μαδαγασκάρης ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά.

Ο 48χρονος πρώην Γάλλος κεντρικός αμυντικός των ΑΕΚ, Παρί Σεν-Ζερμέν, Σατορού, Μονς και Νανσί αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Νικολά Ντιπουί.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, είναι η δεύτερη προπονητική του εμπειρία, καθώς ήταν βοηθός στη Μαϊάμι Σίτι των ΗΠΑ. Ο Ραμπεσαντρατανά παρουσιάστηκε από τον Μάκη Ψωμιάδη – δεύτερη μεταγραφή εκείνης της θερινής μεταγραφικής περιόδου μετά από τον Κάρλος Γκαμάρα – αλλά πέρασε και δεν… ακούμπησε από την Ένωση τη σεζόν 2001/02 λόγω των περιττών κιλών που τον συνόδευαν σε όλη τη διάρκεια της κιτρινόμαυρης θητείας του.

Επί τεχνικής ηγεσίας Φερνάντο Σάντος, δεν έπαιξε παρά μόνο πέντε ματς με τη φανέλα του Δικεφάλου. Δύο στο Κύπελλο και πέντε ευρωπαϊκά. Κανένα στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νανσί, όπου τον ανακάλυψε ο Εμέ Ζακέ. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που οδήγησε την εθνική Γαλλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ 1998, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδά της. Το 1997 έκανε το μεγάλο άλμα και υπέγραψε στην Παρί Σεν-Ζερμέν. Στην πρώτη του κιόλας χρονιά καθιερώθηκε, πήρε το περιβραχιόνιο και την βοήθησε να κατακτήσει το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Σούπερκαπ.

Η εθνική Μαδαγασκάρης βρίσκεται στην 100ή θέση του FIFA Ranking και έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2019. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης του 2021.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected