Κατηγορίες
Αθλήματα

Ημιτελικά για Μιχαλακόπουλο και Παπαϊωάννου στο Ούλτσιν, χαμένη ευκαιρία έπειτα από τρίωρη μάχη για τη Βαλεντίνη

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχαν οι Άλκης Μιχαλακόπουλος και Γρηγόρης Παπαϊωάννου, που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στο Ούλτσιν του Μαυροβουνίου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Μιχαλακόπουλος και ο Παπαϊωάννου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του διπλού στο Bellevue Cup, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Στον 1ο γύρο οι δυο μικροί Έλληνες αθλητές κέρδισαν τους Βέλγους Seppe Janssen και Maksymilian Klecha με 6-1, 5-7, 10-3, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Καζάκο Alexandr Sofrygin και τον Τούρκο Ege Tigin Tekeli με 6-0, 6-0. Στα ημιτελικά, ηττήθηκαν από τους Σέρβους Filip Djokic και Mihailo Topic, με 6-3, 6-2.

Στα μονά και ο Μιχαλακόπουλος και ο Παπαϊωάννου δε συνέχισαν στα νοκ άουτ. Ο Μιχαλακόπουλος τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου του, κερδίζοντας τους Mikhail Michshenko με 6-2, 6-3 και Pavle Vukosaljevic με 6-2, 6-2. Ηττήθηκε μόνο από τον Filip Djokic με 3-6, 5-7, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Ο Παπαϊωάννου πήρε την 3η θέση στον όμιλό του. Κέρδισε τον Alexandr Sofrygin με 6-0, 6-0, αλλά ηττήθηκε από τους Mihailo Topic (0-6, 0-6) και Vukovic Mario (2-6, 2-6).

Χαμένη ευκαιρία έπειτα από τρίωρη μάχη για τη Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε για 3 ώρες, είχε διπλό match point στο 2ο σετ, στο τέλος όμως “λύγισε” από τη Maria Gutierrez Carrasco και έχασε την ευκαιρία να μπει στους ημιτελικούς του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Oeiras.

Η Γραμματικοπούλου μονομάχησε για 3 ώρες και 6 λεπτά με την Gutierrez Carrasco, πριν τελικά ηττηθεί με 6-7 (1), 7-6 (6), 6-3.

Αν και έχασε το προβάδισμα που είχε πάρει με 4-0 στο 1ο σετ, η 24χρονη Ελληνίδα κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break και στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη και στο 2ο σετ, στο οποίο η Βαλεντίνη έφτασε κοντά στην πρόκριση, αφού είχε διπλό match point όταν ήταν μπροστά με 6-4 στο tie-break!

Η Ισπανίδα όμως, η οποία κάνει μια καταπληκτική εβδομάδα και είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά του Oeiras, κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και “έκλειψε” το 2ο σετ, για να αλλάξει και το ματς.

Στο 3ο σετ, έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ, η Gutierrez Carrasco κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, παρόλο που και σε αυτό το σετ η Γραμματικοπούλου στάθηκε καλά και είχε μάλιστα την ευκαιρία να προηγηθεί με 4-3 στο 7ο game. Δεν αξιοποίησε το game point και λίγο μετά η Ισπανίδα έκανε το break, για να πάρει εκείνη το προβάδισμα και με νέο break στο 9ο game να τελειώσει το ματς, 3 ώρες και 6 λεπτά μετά την έναρξή του.

Μπορεί να μην τα κατάφερε σήμερα, ήταν όμως μια καλή εβδομάδα γενικά για τη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε την Ισπανίδα Yvonne Cavalle Reimers με 6-4, 6-0, καθώς και την πολύ έμπειρη Conny Perrin με 6-4, 6-2, για να φτάσει ως τα προημιτελικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected