Διάφορα

Συγκίνηση στη Νάουσα για την 1124η επέτειο από την ίδρυση του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Πόντο (photos)

Διαφορετικά αλλά με όλες τις τιμές γιορτάστηκε φέτος η 1124η πανηγυρική επέτειος από την ίδρυση της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Πόντο και ταυτόχρονα η 53η επέτειος της ανιστόρησης της στους πρόποδες του Βερμίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις έγιναν στις 2 και 3 Μαΐου, μετά από πολύμηνη σιωπή λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19 και των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι Νάουσας.

Στο μοναστήρι όπου θησαυρίζονται λείψανα του Αγίου, αλλά και μοναδικοί θρησκευτικοί θησαυροί που υπήρχαν στο μοναστήρι στον Πόντο, το οποίο κτίστηκε το 752 μ.Χ., βρέθηκαν πιστοί και προσκυνητές.

Ο εορτασμός, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας Ιωήλ, ξεκίνησε από την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ανήμερα του Πάσχα στις 2 Μαΐου 2021, με τον στολισμό της θαυματουργής εικόνας -κειμήλιο από την παλαιά Μονή στον Πόντο-, και τη μεταφορά της με θρησκευτική ευλάβεια στον Ιερό Ναό, όπου και τελέστηκε Εσπερινός με αρτοκλασία από τον πατέρα Ειρηναίο Τσάλμα.

Ανήμερα της γιορτής, την Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, από τους πατέρες Κυριάκο Ηλιόπουλο και Ειρηναίο Τσάλμα με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων εντός.

Η προσκύνηση της ιερής εικόνας έγινε στο προαύλιο σύμφωνα με όλα τα επιδημιολογικά και υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Τηρήθηκαν τα σχετικά μέτρα (διπλή μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία) ενώ υπήρχε συνεχής επάρκεια αντισηπτικών υλικών και μασκών για τους συμμετέχοντες πιστούς και προσκυνητές.

Τίμησαν τον εορτασμό με τη παρουσία τους τα σωματεία Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» και Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Το ΔΣ του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στην Μονή Ροδοχωρίου.

δείτε φωτογραφίες στο pontosnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected