Κατηγορίες
Αθλήματα

Φετινά ρεκόρ για Τζένγκο, Αναγνωστοπούλου και Σκαρβέλη, όριο για Οικονόμου

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων.

Η 19χρονη αθλήτρια κατέλαβε την έβδομη θέση στον ακοντισμό Γυναικών με 58,72 μ., επίδοση που πέτυχε στην τέταρτη προσπάθεια και αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 49,42 μ., συνέχισε με 56,28 μ. ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και συνέχισε διαδοχικά στα 57,04 μ. και 50,91 μέτρα. Η Τζένγκο σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται βελτιωμένη κι έτοιμη να επιστρέψει σε βολές πάνω από τα 60,00 μ., που θα της δώσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η Τζένγκο στο σημερινό αγώνα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει σπουδαίες αθλήτριες του Ευρωπαϊκού ακοντισμού και αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μαρία Αντρέιτσικ (Πολωνία) με 71,40 μ., που είναι η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και ατομικό της ρεκόρ.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που ήταν 11η στη δισκοβολία με 56,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου ξεκίνησε με 53,65 μ. συνέχισε με 55,03 μ., ήταν άκυρη στην τρίτη βολή κι έπειτα έκανε 56,65 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Η Αναγνωστοπούλου θα κυνηγήσει στις επόμενες διοργανώσεις τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φετινό ρεκόρ για Σκαρβέλη, όριο για Οικονόμου

Ο Αννίβας Οικονόμου αγωνίστηκε σήμερα στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λεμεσό και κατάφερε πετύχει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο νεαρός έστειλε τη σφαίρα (Κ20) στα 18,02 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 17,36 μέτρα. Ο αθλητής του Γιάννη Δόνδωρου θα έχει την ευκαιρία στις διοργανώσεις που ακολουθούν να βελτιώσει ακόμη περισσότερο αυτή του την επίδοση.

Εξάλλου, ο Νικόλας Σκαρβέλης αγωνίστηκε σήμερα στο Continental Tour της WA που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Ο έμπειρος σφαιροβολός σημείωσε 20,33 μ. και κατέλαβε την έβδομη θέση, σε μια διογράνωση οπου η νίκη έκλεισε στα 22,34 μ. με το Ντάρελ Χιλ (ΗΠΑ). Ο Σκαρβέλης είχε ακόμη βολές στα 19,79 μ., 19,63 μ., 20,14 μ. και ήταν άκυρος στην τέταρτη και έκτη του προσπάθεια. Ο 28χρονος κυνηγάει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για να το πετύχει θα πρέπει να βελτιώσει την 43η θεση της κατάταξης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Στην ίδια διοργάνωση μετέχει αργότερα και η Κατερίνα Στεφανίδη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected