Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Νίκος Βέρτης επέστρεψε : “Τρομακτικό να ακούς σειρήνες, εύχομαι σε κανέναν να μη το ζήσει” (vid)

Τις έντονες στιγμές που πέρασε στο Ισραήλ λόγω των δεκάδων ρουκετών που εκτόξευαν το βράδυ της Τρίτης με στόχο το Τελ Αβίβ οι δυνάμεις της Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας, αναφέρθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο οποίος επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρέθηκε στο Ισραήλ από το βράδυ της Κυριακής για τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 12 Μαΐου και την Πέμπτη 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 ατόμων.

Στις δηλώσεις του, ο Νίκος Βέρτης ανέφερε ότι ήταν στον 20ο όροφο του ξενοδοχείου μαζί με τους συνεργάτες του όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις- κάτι που όπως είπε, τον έκανε να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μέσα σε μισό λεπτό οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους οδήγησαν σε καταφύγιο.

«Υπάρχει καταφύγιο σε όλα τα κτίρια, είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, ανέφερε ο τραγουδιστής, για να σημειώσει ότι σε κάθε περίπτωση, «είναι τρομερό συναίσθημα να ακούς τις σειρήνες και τις ρουκέτες». Μόνο στο Τελ Αβίβ χθες έπεσαν 110 ρουκέτες με αποτέλεσμα, όσοι βρίσκονται εκεί να περάσουν δύσκολες ώρες.

«Άλλο πράγμα να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις», τόνισε ο Νίκος Βέρτης.

«Ηχούσαν οι σειρήνες, ο κόσμος έτρεχε»: Τι λένε Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ
Για πρωτόγνωρες σκηνές κάνουν λόγοι οι Έλληνες που βρέθηκαν στο Ισραήλ, καθώς δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς το Τελ Αβίβ από δυνάμεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι Έλληνες ταξιδιώτες μιλούν για σειρήνες, που χτυπούσαν δυνατά, για κόσμο που έτρεχε. Ωστόσο σημειώνουν ότι οι αρμόδιοι ήταν πολύ οργανωμένοι και φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά τους στα καταφύγια.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Την ώρα που κάναμε το rapid test για να μας αφήσουν να φύγουμε από το αεροδρόμιο ήχησαν οι σειρήνες πάρα πολύ δυνατά. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Εμείς ήμασταν ήρεμοι γενικά γιατί δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γίνεται. Είδαμε τον κόσμο να τρέχει», περιγράφει ο Δημήτρης Δέκος, μαέστρος του Νίκου Βέρτη, που βρίσκονταν εκεί για συναυλία.

Μας πρόσεξαν
Όπως είπε, τους κατεύθυνε η ασφάλεια του αεροδρομίου. «Ήταν πάρα πολύ οργανωμένοι, και κατεβήκαμε κάπου επτά ορόφους κάτω από εκεί που ήμασταν. Μας πρόσεξαν. Μας έφεραν νερό, καρέκλες να καθίσουμε, κάτσαμε γύρω στο δίωρο εκεί κάτω», προσθέτει. Μάλιστα εξηγεί ότι μετά τη λήξη του συναγερμού, οι διαδικασίες για το rapid test συνεχίστηκαν σαν να μην είχε προηγηθεί το οτιδήποτε. «Ύστερα συνειδητοποιήσαμε τι έγινε και αγχωθήκαμε πάρα πολύ», σημείωσε.

Ένας άλλος ταξιδιώτης αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στο ξενοδοχείο που διέμενε. «Τρεις το βράδυ που πήγαμε για ύπνο, με το που πήγα να ξαπλώσω, άκουσα βόμβες να σκάνε από το παράθυρό μου. Φαντάζομαι ότι ήταν λίγο πιο μακριά, αλλά τις άκουγα καλά. Κι ευθύς αμέσως η σειρήνα», αναφέρει. Η ρεσεψιόν είχε δώσει οδηγίες και έπρεπε σε ενάμισι λεπτό από το άκουσμα της σειρήνας να κατευθυνθούν προς τις σκάλες ασφαλείας του ξενοδοχείου. «Ντυθήκαμε σε ένα λεπτό, πήρα την κάμερά μου, την έχω πάντα πρόχειρη, κατεβήκαμε στο καταφύγιο, στις σκάλες, παραμείναμε εκεί πέρα μιάμιση ώρα», αναφέρει.

*με στοιχεία από το alphafreepress

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected