Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κυπελλούχος Γερμανίας με…κρότο η Ντόρτμουντ!

Μετά από εκπληκτική εμφάνιση, η Ντόρτμουντ πέτυχε τέσσερα γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στη Λειψία.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζις πετούσε…φωτιές και κυρίως ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και πήρε από το…χεράκι την ομάδα του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος σκοράροντας τρεις φορές (δύο γκολ ο Σάντσο, ένα ο Χάαλαντ), με τη Λειψία να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της Ντόρτμουντ και απλά να μειώνει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Όλμο, πριν ο Χάαλαντ διαμορφώσει το 1-4.

Αυτή ήταν το πέμπτο Κύπελλο που κατακτά στην ιστορία της η Ντόρτμουντ, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έκτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Τέρζιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 5′, με τον Νταχούντ να βρίσκει τον Σάντσο από τα αριστερά και ο Άγγλος με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Γκουλάσι για το 0-1.

Η Λειψία πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρία με τον Σάμπιτσερ στο 22′ και έξι λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ χτύπησε για δεύτερη φορά. Ο Χάαλαντ πάτησε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Ουπαμεκανό και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 στο 28′.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν έχασαν νέα ευκαιρία στο 39′ με τον Σάμπιτσερ να στέλνει άουτ την μπάλα, αλλά οι Βεστφαλοί δεν έριξαν ρυθμούς και πέτυχαν το 0-3 καθυστερήσεις, με τον Σάντσο να νικάει τον Γκουλασί για δεύτερη φορά στο ματς και να… καθαρίζει από νωρίς τον τελικό.

Συνθέσεις

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Μουκιέλε (62′ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Όλμο, Σάμπιτσερ, Καμπλ (62′ Φόρσμπεργκ), Χαϊντάρα (70′ Χένρικτς), Σέρλοθ (46′ Πόουλσεν), Ουάνγκ (46′ Ενκουκού)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς) : Μπούρκι, Ακάνζι, Καν, Γκερέιρο, Πίστσεκ, Χούμελς, Μπέλινγχαμ (46′ Αζάρ), Νταχούντ (74′ Ντιλέινι), Σάντσο (89′ Μουνιέ), Ρόις (90+2′ Μπραντ), Χάαλαντ (90+2′ Ρέινα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P