Γ Εθνική / Τοπικά

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν τα κριτήρια ισοβαθμίας λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Αν πιστεύετε πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχετε δει όλα, πλανάσθε πλάνην οικτράν…

Η Γ Εθνική λοιπόν, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, θα έχει νέα δεδομένα για τα κριτήρια ισοβαθμίας καθώς καταργήθηκαν τα δύο πρώτα του άρθρου 20 (οι βαθμοί στους μεταξύ των ομάδων αγώνες) και θα ισχύσουν τελικά τα τρία τελευταία, που αφορούν τη διαφορά τερμάτων.

Ενδεικτικά λοιπόν, με τις ισοβαθμίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους 10 ομίλους και συγκεκριμένα στον 3ο, η Αναγέννηση Καρδίτσας προπορεύεται της ΑΕ Καρίτσας κατά τρία τέρματα (διαφορά 21 με 18), όμως η ομάδα της Πιερίας θέλει όχι μόνο να κερδίσει τους Θεσσαλούς στο μεταξύ τους παιχνίδι αλλά και να πετύχει συνολικά περισσότερα τέρματα (και να δεχτεί λιγότερα) κάνοντας το απόλυτο στις νίκες.

Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και στον 10ο, όπου μέχρι πρότινος ο Ατσαλένιος ήταν αυτός που προπορευόταν στην ισοβαθμία με τον Ηρόδοτο, καθώς τον κέρδισε στο μεταξύ τους ματς, ωστόσο με τα νέα κριτήρια χάνει το προνόμιο και θα πρέπει να σκοράρει…αφειδώς από δω και στο εξής!

Στο σημείο, όλοι μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει στις ισοβαθμίες για την αποφυγή του υποβιβασμού και τι θα συμβεί αν μια ομάδα θέλει για παράδειγμα τέσσερα, πέντε ή έξι γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική για να σωθεί…

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου)».

Έτσι τα κριτήρια που ισχύουν είναι :

iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected