Κατηγορίες
Basket

Στα ημιτελικά η ΑΕΚ, νίκησε και έκανε το 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πιθανή ένσταση (ξανά) από τους “ασπρόμαυρους”!

Την πρόκριση για τα ημιτελικά της Basket League εξασφάλισε η ΑΕΚ, καθώς στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 87-81 και έκανε το 2-1.

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου που τελικά επαναλήφθηκε, έτσι και σε αυτό, το τρίτο και τελευταίο της προημιτελικής σειράς, οι διαιτητές υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, το οποιίο έκρινε το τελικό σκορ.

Η προσπάθεια του Λοβ κόπηκε αντικανονικά από τον Μέικον (όπως φαίνεται στο ριπλέι), αλλά οι διαιτητές είδαν τάπα και το ματς συνεχίστηκε. Αν μετρούσε το σκορ θα γινόταν 83-81, με τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει διαφορά 20 πόντων στο ημίχρονο (49-29).

Αναμένεται η αντίδραση του ΠΑΟΚ, όμως αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση τον Παναθηναϊκό έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να χτίσει διαφορά ακόμα και 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, όμως είδε τον ΠΑΟΚ να ροκανίζει τη διαφορά και να μειώνει ακόμα και σε 83-79 λίγο πριν από το φινάλε. Διατήρησε όμως το προβάδισμά της και πήρε τη νίκη πρόκριση για την τετράδα της λίγκας.

Ο Μέικον Τζ. ήταν όπως και στο πρώτο παιχνίδι κορυφαίος για τους νικητές έχοντας 19 πόντους, χωρίς όμως εύστοχο τρίποντο, και 5 ασίστ, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσε ο Γκίκας με 14 πόντους και 4 ασίστ. Κομβικοί στην εξέλιξη του αγώνα ήταν οι Ματσιούλις και Χρυσικόπουλος με 12 και 9 πόντους αντίστοιχα, κερδίζοντας πολλές μάχες κοντά στο καλάθι.

O Γκρίφιν ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 18 πόντους και ακολούθησαν οι Λαβ με 13 πόντους και Κακλαμανάκης με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 49-29, 68-55, 87-81.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected