Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωτιά για την Υφαντίδου στη Νάξο, κορυφαίος και ο Περιστέρης

Η Σοφία Υφαντίδου και ο Άρης Περιστέρης ήταν οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων που ολοκληρώθηκε απόψε στη Νάξο.

Όπως αναφέρει το Sportime, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε στο έπταθλο 5.557 βαθμούς και ο Έλληνας πρωταθλητής αντίστοιχα στο δέκαθλο πήρε 7.434 βαθμούς. O 23χρονος αθλητής σημείωσε ατομικό ρεκόρ, βελτιώνοντας το προηγούμενο που ήταν 7.357β. από το 2019 και πάλι στη Νάξο. Ανέβηκε 12ος όλων των εποχών.

Οι αγώνες έγιναν με επιτυχία στο νησί των Κυκλάδων και παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το Διεθνές μίτινγκ «Πορτάραθλον».

Σε ότι αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μετά την Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας), το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Στέλλα Τζικανούλα (ΑΣ Τιτάν Σερβίων) με 5.345β. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Μαργαρίτα Τσουκαλά (ΓΣ Απόλλων Πύργου) με 5.010β. Η τελευταία έκανε πολύ καλή επιστροφή, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και κατάφερε να ξεπεράσει τους 5.000 βαθμούς και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 4.851β. από το 2019 στο Ελληνικό, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων.

Στους άνδρες μετά τον Περιστέρη (ΓΑΣ Παιανίας), δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Πήτας (ΓΣ Βόλου) με 7.209β. και τρίτος ο Κώστας Λογδανίδης (ΓΕ Νάουσας) με 6.991β.

Πορτάραθλον: Νικητές Ντούμπεκ και Κλάουπ

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων έγινε και το διεθνές μίτινγκ «Πορτάραθλον». Στο δέκαθλο νικητής ήταν ο Τσέχος Φράντισεκ Ντούμπεκ με 7.664β., δεύτερος ο Σέρβος Αλεκσάνταρ Γκρνόβιτς με 7.496β. και τρίτος ο Έλληνας πρωταθλητής Άρης Περιστέρης με 7.434β.

Στο έπταθλο κέρδισε η Εσθονή Μαρία Κλάουπ με 5.951β. και ακολούθησαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, στη δεύτερη θέση η Σοφία Υφαντίδου με 5.557β. και στην τρίτη η Στέλλα Τζικανούλα με 5.345β.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected