Κατηγορίες
Super League 1 - Super League 2

Μεγάλη νίκη και πρώτο βήμα ανόδου για τη Ξάνθη!

Η Ξάνθη ήταν η νικήτρια της πρώτης αναμέτρησης των αγώνων διαβάθμισης που έγινε στο Xanthi FC Arena την Τετάρτη (26/5), επικρατώντας με 2-1 επί του Παναιτωλικού.

Η ξανθιώτικη ομάδα ανέτρεψε το γρήγορο γκολ του Βέργου (5′) στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πάτρικ Έμπερτ στο 52ο λεπτό να ισοφαρίζει και τον Μικελτάτζε στο 71′ να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Την Κυριακή στις 19:30 στο Αγρίνιο και με το υπέρ της αποτέλεσμα, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα δώσει την τελευταία “μάχη” με στόχο την άνοδο στην Super League 1.

Το φιλμ

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Μπαρμπόσα βρήκε με πάσα τον Ντουάρτε, ο τελευταίος έκανε ωραίο γύρισμα με αποδέκτη τον Βέργο και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-1

Στο 16’ Φάση διαρκείας για Παναιτωλικό, με τον Ντουάρτε να βγάζει ωραία πάσα στο Βέργο, ο Παπάζογλου απομάκρυνε πάνω στον Ντουάρτε ο οποίος αιφνιδιάστηκε και έπιασε αδύναμη κεφαλιά.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με το σουτ του Θυμιάνη να καταλήγει άουτ.

Επικίνδυνος πλέον ο Παναιτωλικός στις αντεπιθέσεις και στο 30’ ο Βέργος έβγαλε πάσα “πάρε-βάλε” αλλά ο Ντίας δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ξανά οι φιλοξενούμενοι στο προσκήνιο όταν ο Μπαρμπόσα εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

Στο 39’ ο Έμπερτ έπιασε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε δύο περίπου μέτρα εκτός εστίας.

Στο 43’ ο Ντίνας δοκίμασε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Κνετ βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Βέργος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την εστία, μετά την πάσα του Μεντόσα αλλά απέτυχε να σκοράρει.

Στο 52’ η Ξάνθη έφερε το ματς στα ίσια. Ο Έμπερτ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων και με πλασέ “έγραψε” το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βέργος ξανά στο προσκήνιο για τον Παναιτωλικό, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον συμπαίκτη του Μπαρμπόσα και απομακρύνθηκε.

Στο 67’ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Ντίας να αστοχεί από κοντά, μετά το εκτέλεση κόρνερ του Μπαρμπόσα.

Στο 71’ η Ξάνθη έκανε τη μεγάλη ανατροπή! Μετά από φάση διαρκείας στην αγρινιώτικη άμυνα, ο Μικελτάντζε έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό σουτ φέρνει τούμπα το ματς! (2-1)

Στο 78’ οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ αλλά η κοντινή κεφαλιά του Έμπερτ κατέληξε στα χέρια του Κνετ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ με τον Καπνίδη, που από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά.

Συνθέσεις

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές) : Ίτσο, Θυμιάνης (70’ Τεσίγια), Δημούτσος, Σιατραβάνης (87’ Στάθης), Πέτροβιτς (35’ Μικελτάτζε), Παπάζογλου Θ. (87’ Καπνίδης), Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας (70’ Σρόιχεν)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας) : Κνετ, Περέιρα (85’ Καρέλης), Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντινγκά (85’ Βάντερσον), Ντίνας, Ντουάρτε (73’ Αριγίμπι), Μπαρμπόσα, Μεντόσα (63’ Ταχάρ), Βέργος (73’ Ματσόλα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected