Γ Εθνική / Τοπικά

Οι λόγοι της αποτυχίας του Ηρακλή (του Δημήτρη Καλαϊτζή)

Γράφει ο Δημήτρης Καλαϊτζής, metrosport.gr

Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο, γιατί στον αγωνιστικό χώρο που είναι ο καθρέφτης για όλους απέτυχε παταγωδώς. Ο Ημίθεος ξεκίνησε με άλλους στόχους κι άλλες βλέψεις κι αλλού κατέληξε.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όπου οι άνθρωποι του ΓΣ Ηρακλής είχαν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (αφού το εγχείρημά τους με την Τρίγλια οδηγήθηκε σε ναυάγιο) μαζί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρο Καράογλου, τον πρόεδρο των Αμπελοκήπων, Γιάννη Ζαντόπουλο και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Ηρακλής, Θόδωρο Δρακόπουλο και συμφώνησαν από κοινού ότι η μόνη λύση για το ποδοσφαιρικό τμήμα για να επιστρέψει σε σύντομο χρονικά διάστημα στην μεγάλη κατηγορία που ποτέ δεν έπεσε αγωνιστικά είναι αυτή των Αμπελοκήπων.

Με βεβιασμένες κινήσεις ο σύλλογος σε διάστημα δυο εβδομάδων δημιούργησε ένα ρόστερ 34 ποδοσφαιριστών. Όλο το βάρος έπεσε στον Γιώργο Ακριτόπουλο που έπρεπε σε χρόνο να ρεκόρ να χτίσει την ομάδα και να την παρουσιάσει πανέτοιμη στην έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Χρόνος δεν υπήρχε, χημεία μεταξύ παικτών δεν υπήρχε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ηρακλής από τις πρώτες κιόλας τέσσερις αγωνιστικές να δείξει τρανταχτές αδυναμίες και να γνωρίσει αναπάντεχες ήττες από τον Ορφέα Ξάνθης (1-0) και τον Πανδραμαϊκό (1-0). Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ακριτόπουλο και να φέρει στον σύλλογο τον Σπύρο Μπαξεβάνο, έναν άνθρωπο που ήξερε καλά τι εστί Ηρακλής.

Ο covid-19 έβαλε στοπ στο Πρωτάθλημα και κανείς δεν γνώριζε αν θα συνεχιστεί. Τελικά μετά από αρκετούς μήνες οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το πράσινο φως και το Πρωτάθλημα ξανά άρχισε και παρά την ενίσχυση (Μεληκιώτης, Μάρτινς, Αργυρίου, Λίτσιος) ο Ηρακλής συνέχισε να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Παρά τις μέτριες εμφανίσεις, άπαντες στον σύλλογο πίστευαν ότι το πυροτέχνημα που λέγεται Ορφέας Ξάνθης θα ξεφουσκώσει και θα βρεθούν αυτοί στην κορυφή, αλλά μάταια.

Ο Ηρακλής όχι μόνο δεν μπόρεσε να μαζέψει την ψαλίδα, αλλά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μετά τις οδυνηρές ισοπαλίες κόντρα σε Εθνικό Σοχού (1-1) και Άρη Αβάτου (0-0) κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βλέπει πλέον την κορυφή στους – 7 βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και πριν την διεξαγωγή των μπαράζ ανόδου. Όλα αυτά συντέλεσαν ώστε να αποχωρήσει ο Σπύρος Μπαξεβάνος και να αναλάβει χρέη υπηρεσιακού προπονητή ο Θαλής Θεοδωρίδης.

Πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα, ώστε να εκθρονιστεί ο Ορφέας Ξάνθης και ο Ηρακλής να…κλέψει την πρώτη θέση. Ο Ορφέας ψάχνει μόλις τρεις βαθμούς στις εναπομείναντες αγωνιστικές για να σφραγίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης μηδενός του εξαιρουμένου για την αποτυχία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Θα πρέπει να βγουν οι άνθρωποι του Ηρακλή να μιλήσουν ανοιχτά στον κόσμο όχι μόνο για το τι περιλάμβανε τελικά η συμφωνία με τους Αμπελόκηπους, αλλά και το τι έφταιξε και η ομάδα δεν μπόρεσε σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο να κατακτήσει την πρώτη θέση και να διεκδικήσει μέσω των μπαράζ την άνοδο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected