Ο αθλητισμός θα ήταν πολύ πιο φτωχός αν δεν υπήρχε η έννοια του ρεκόρ. Δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι η επίδοσή σου είναι η κορυφαία όλων των εποχών. Πως έχεις πετύχει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν.
Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση και με το Euro 2020 να πλησιάζει, είναι πολλά τα ρεκόρ που περιμένουν κάποιον να τα καταρρίψει. Και φυσικά αυτό δίνει πολλές ευκαιρίες για στοίχημα στο Euro.
To 2004 ο Γιόχαν Φονλάντεν σκόραρε στο παιχνίδι της Ελβετίας με τη Γαλλία και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών. Η απόδοση ώστε να καταρριφθεί αυτό το ρεκόρ είναι σχετικά χαμηλό, στον διπλασιασμό, παρότι οι υποψήφιοι δεν είναι πολλοί. Οι πλέον πιθανοί ώστε να τα καταφέρουν είναι δύο 17χρονοι: ο Πολωνός χαφ Κάσπερ Κοζλόφσκι και (κυρίως) ο Άγγλος εξτρέμ Τζουντ Μπέλιγχαμ.
Ακόμα πιο απίθανο είναι να σπάσει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ, αφού ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα απουσιάσει από το τουρνουά. To ρεκόρ ανήκει από το 2008 στον Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς, που κόντρα στην Πολωνία σκόραρε σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών. Με τα μέχρι στιγμής ρόστερ, οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι δύο… αναπληρωματικοί τερματοφύλακες. Η απόδοση παίζει στο 51.00
Ο Μισέλ Πλατινί και η Γαλλία του έχουν ένα κάρο ρεκόρ από το 1984. Ο «Βασιλιάς» πέτυχε 9 γκολ στο τουρνουά, σε πέντε μόλις παιχνίδια. Οι δύο φιναλίστ θα παίξουν φέτος από επτά ματς, οπότε οι πιθανότητες να πιάσει κάποιος τον Πλατινί είναι κάπως περισσότερες. Η απόδοση είναι στο 6.00. Ακόμα πιο ψηλά, στο 31.00, είναι το ενδεχόμενο να σπάσει κάποιος το ρεκόρ του ταχύτερου χατ-τρικ στη διοργάνωση, που ανήκει επίσης στον Πλατινί από το 1984. Τότε ο Γάλλος έβαλε τρία γκολ κόντρα στη Γιουγκοσλαβία μέσα σε 18 λεπτά.
Μένοντας στα ρεκόρ της Γαλλίας του Πλατινί, εκείνη η ομάδα είχε σκοράρει 9 γκολ στον όμιλο και 14 συνολικά στη διοργάνωση. Αν κάποιος σπάσει ένα από αυτά τα δύο ρεκόρ, όποιος το έπαιξε θα πληρωθεί έξι φορές το ποντάρισμά του. Στο 21.00 η κατάρριψη του ρεκόρ του ταχύτερου γκολ, που ανήκει στη Ρωσία από το 2004 και το ματς με την Εθνική. Τότε η Ελλάδα είχε δεχθεί γκολ στα 67 δευτερόλεπτα, όμως ελάχιστοι το θυμούνται πλέον, αφού δύο βδομάδες μετά το τρόπαιο είχε πάρει το δρόμο για την Αθήνα.
Από εκεί και πέρα, ένα στοιχειωμένο ρεκόρ, αυτό των εννέα γκολ σε ένα ματς, παραμένει ως έχει από το 1960. Η Γιουγκοσλαβία είχε κερδίσει τότε τη Γαλλία 5-4. Η απόδοση για την κατάρριψή του βρίσκεται στο 21.00, ενώ στο 101.00 προσφέρεται η κατάρριψη του ρεκόρ της ισοπαλίας με τα περισσότερα γκολ (3-3 το ισχύον ρεκόρ, μεταξύ Ρωσίας και Τσεχίας το 1996).