Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κατέκτησε το Europa League μετά από…21 πέναλτι η Βιγιαρεάλ!

Έσπασε…καρδιές ο αποψινός τελικός στο Γκντανσκ της Πολωνίας!

Η Βιγιαρεάλ κατέκτησε το Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη αγώνα, που κρίθηκε μετά από 21 εκτελέσεις πέναλτι, με ήρωα τον γκολκίπερ Ρούλι ο οποίος απέκρουσε το τελευταίο του συναδέλφου, Ντε Χέα!

Ήταν ένας πραγματικά συναρπαστικός αγώνας, με τη Μάντσεστερ να μην επιβεβαιώνει σε κανένα σημείο τον ρόλο του φαβορί που της δόθηκε βάσει ιστορίας (και αριθμό τροπαίων μεταξύ άλλων), με τους Ισπανούς να παρουσιάζονται διαβασμένοι στο παιχνίδι των “Κόκκινων Διαβολών”, όπως επίσης και με αστείρευτες δυνάμεις, κάτι που φάνηκε στην παράταση.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι προηγήθηκε στο 29′ με το γκολ του Μορένο, μετά την ασίστ του Παρέχο, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 55′ ισοφάρισαν με γκολ του Έντισον Καβάνι. Ακολούθησε ένα διάστημα πίεσης από πλευράς “κόκκινων” ωστόσο δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα, με τη Βιγιαρεάλ να κρατά σθεναρά στην άμυνα.

Στην ημίωρη παράταση, οι τυπικά γηπεδούχοι φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους Άγγλους, που άργησαν μάλλον να κάνουν τις αλλαγές, ωστόσο το ματς οδηγήθηκε τελικά στη…ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί οι δύο ομάδες βρήκαν το…ξημέρωμα στις εκτελέσεις και τελικά κρίθηκε μετά από 21 πέναλτι, με ήρωα τον Χερόνιμο Ρούγι, ο οποίος αφού ευστόχησε στο δικό του πέναλτι, απέκρουσε το τελευταίο του Ντε Χέα!

Η διαδικασία των πέναλτι :

Μορένο 1-0
Μάτα 1-1
Ράμπα 2-1
Τέλες 2-2
Αλκάθερ 3-2
Μπρούνο Φερνάντες 3-3
Μορένο 4-3
Ράσφορντ 4-4
Παρέχο 5-4
Καβάνι 5-5
Μόι Γκόμεθ 6-5
Φρεντ 6-6
Αλμπιόλ 7-6
Τζέιμς 7-7
Κοκελίν 8-7
Σο 8-8
Γκασπάρ 9-8
Τουανζέμπε 9-9
Τόρες 10-9
Λίντελοφ 10-10
Ρούγι 11-10
Ντε Χέα απόκρουση!

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Πεντράθα (88′ Μορένο), Φόιθ (88′ Γκασπάρ), Τόρες, Αλμπιόλ, Τριγκέρος (78′ Μόι Γκόμεθ), Πίνο (77′ Αλκάθερ), Παρέχο, Καπουέ (120+4′ Ράμπα), Μπάκα (60′ Κοκελίν), Μορένο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ) : Ντε Χέα, Σο, Γουάν-Μπισάκα (120+3′ Μάτα), Λίντελοφ, Μπέιλι (116′ Τουανζέμπε), Πογκμπά (116′ Τζέιμς), ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ (100′ Φρεντ), Μπρούνο Φερνάντες, Καβάνι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected