Κατηγορίες
Basket

Δύο δραματικοί ημιτελικοί της Ευρωλίγκας, που κρίθηκαν στο τέλος! (vids)

To φετινό Final Four της Ευρωλίγκα στην Κολωνία μπορεί να είναι διαφορετικό λόγω… covid-19, όμως οι δύο ημιτελικοί του το μετέτρεψαν ως το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα μετά από δύο ματς “θρίλερ” τη Παρασκευή (29/5) κατάφεραν να αποκλείσουν στο τέλος ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μιλάνο και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Final Four της Κολωνίας (30/5) όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2021.

Όμως το φετινό Final Four θα μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης, γιατί οι ημιτελικοί του αποδείχθηκαν ως οι πιο… κλειστοί ever στις διαφορές των ομάδων που αναμετρήθηκαν στο παρκέ και αυτό αποδεικνύεται από τη στατιστική.

Η Εφές κέρδισε με +3 (89-86) την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ η οι Καταλανοί των Καλάθη – Γιασικεβίτσιους με 84-82 την ιταλική ομάδα. Δηλαδή η πρόκριση στον τελικό του Final Four κρίθηκε σε συνολική διαφορά 5 μόλις πόντων!

Για να καταλάβει κάποιος τι εννοούμε, τα προηγούμενα πιο ανταγωνιστικά και κλειστά Final Four στα ημιτελικά, ήταν αυτό της Κωνσταντινούπολης το 2012 όπου η ΤΣΣΚΑ απέκλεισε με 66-64 τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός την Μπάρτσα με 68-64 δηλαδή διαφορά 6 πόντων, ενώ στο Βερολίνο το 2009 οι πράσινοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισαν τον “εμφύλιο” με 84-82 (ακριβώς ίδιο σκορ με Μπάρτσα – Μιλάνο) και η Μπαρτσελόνα την ΤΣΣΚΑ με 82-78 δηλαδή και σε αυτή τη περίπτωση η διαφορά ήταν 6 πόντοι…

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα σε Εφές και Μπάρτσα, αλλά σίγουρα το Final Four της Κολωνίας περνάει στην ιστορία της Ευρωλίγκα τουλάχιστον για τους δύο ημιτελικούς του ως το πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο όλων των εποχών!

Παράλληλα ένα ακόμα στοιχείο που δίνει διαφορετική νότα στο μεγάλο ραντεβού της Κολωνίας, είναι πως ο Πάου Γκασόλ σε ηλικία 40 ετών, 10 μηνών και 22 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία των Final Four και μάλιστα είχε σημαντικό ρόλο κυρίως στα τρία πρώτα δεκάλεπτα με 10 πόντους και 2 μπλοκ.

δείτε βίντεο με στιγμιότυπα στο eurohoops.net

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected